Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

4o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΩΡΑ 21.30
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Στην τιμητική βραδιά συμμετέχουν:
Στη μουσική, η ορχήστρα του «Μοντάζ», το φωνητικό σύνολο «Θαμυριάδες», η Μικτή Χορωδία Πολυγύρου υπό τη διεύθυνση της Τατιάνας Σαραφιανού και στα κείμενα- αφήγηση ο Γιάννης Κύρκου Αικατερινάρης.
Ο Δήμος Πολυγύρου τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη, μια μεγάλη προσωπικότητα του Πνεύματος και της Τέχνης. Τιμά ένα πραγματικό Έλληνα και πολίτη της γης, που σε δύσκολους καιρούς, με το μουσικό έργο και την γενικότερη κοινωνική προσφορά του, δόξασε όσο λίγοι τη....
χώρα μας.
Η μουσική του στο θέατρο και τον κινηματογράφο, και ιδιαίτερα η μελοποίηση έργων μεγάλων ποιητών μας (Σαπφώ, Σολωμός, Κάλβος, Καβάφης, Καρυωτάκης, Πολυδούρη, Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Λειβαδίτης, Αναγνωστάκης, Καββαδίας, Ελευθερίου, Γκάτσος κ.ά.) έγιναν κτήμα του λαού κι έφτασαν στις εσχατιές της γης.
Κύκλοι των τραγουδιών του κατέγραψαν ορόσημα της σύγχρονης ιστορίας μας, που σημάδεψαν τον τόπο μας (Μικρασιατική Καταστροφή, Αντίσταση και Κατοχή, Εμφύλιος, Δικτατορία). Ανάδειξαν τις ομορφιές και το μεγαλείο της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου. Μας έκαναν να αισθανόμαστε υπερήφανοι!

Αντί για εισιτήριο …αν επιθυμείτε, φέρτε ένα βιβλίο, που έχετε διαβάσει, που δε το θέλετε πια, που θέλετε να το μοιραστείτε με άλλους… για τον εμπλουτισμό της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης (οικία Τραγανού).

Δεν υπάρχουν σχόλια: