Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απαγωγής οικογένειας στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής

Συνελήφθησαν τρία άτομα που ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της απαγωγής μεταξύ των οποίων και ένας 41χρονος υπήκοος Ρωσίας ως ο ιθύνων νους της εγκληματικής οργάνωσης.
 Οι δράστες ζητούσαν από την οικογένεια να τους καταβληθούν (5.000.000) ευρώ για την απελευθέρωσή τους.
Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας με τη συνδρομή συναδέλφων τους από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής υπόθεση.....
απαγωγής τριμελούς οικογένειας υπηκόων Ρωσίας 51, 43 (γυναίκα) και 17 ετών την 27.07.2012 στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής με σκοπό την καταβολή λύτρων.
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Ρωσίας 37 και 41 ετών και ένας υπήκοος Καζακστάν 35 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή και ληστεία κατά συναυτουργία.
Αρχικά, την 27.07.2012 ο 41χρονος δράστης αφού παρέλαβε από το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης με ένα Ι.Χ. Επιβατηγό τον 51χρονο υπήκοο Ρωσίας προκειμένου να τον μεταφέρει σε ξενοδοχείο στα Νέα Μουδανιά, τελικά τον μετέφερε σε σπίτι σε οικισμό στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής όπου του πρόσφερε καφέ και νερό στο οποίο είχε υπνωτικό και στη συνέχεια με ένεση τονκοίμισε.
Ακολούθως απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, ο 41χρονος έπεισε διαδοχικά την 43χρονη σύζυγο και τον 17χρονο υιό του 51χρονου να τον ακολουθήσουν και τους μετέφερε από το ξενοδοχείο στο προαναφερόμενο σπίτι που βρισκόταν ήδη ο51χρονος όπου τους πρόσφερε χυμό στο οποίο είχε υπνωτικό και στη συνέχεια με ένεση τους κοίμισε.
Την επόμενη ημέρα (28.07.2012) ο ανωτέρω δράστης ζήτησε από τον 51χρονο να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των (5.000.000) ευρώ ως λύτρα για να τους απελευθερώσει, ενώ ήδη τους είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και πιστωτικές κάρτες εξαναγκάζοντας τον 51χρονο να του φανερώσει τον κωδικό pin για μία από αυτές.
Στη συνέχεια, οι απαχθέντες εκμεταλλευόμενοι την απουσία του 41χρονου δράστη και την απροσεξία 35χρονου που τους επιτηρούσαν κατάφεραν να ελευθερωθούν και να ενημερώσουν τις Αστυνομικές Αρχές.
Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών συνελήφθησαν την 29.07.2012 και οι τρεις δράστες που ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της απαγωγής.
Στην κατοχή του 41χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· (5) κινητά τηλέφωνα,
· το χρηματικό ποσό των (205) ευρώ και (61.300) ρουβλίων και · μεγάλος αριθμός φαρμακευτικών ουσιών σε υγρή και στερεά μορφή (χάπια) αγνώστου δραστικής ουσίας, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.
Επίσης, από υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας βρέθηκαν σε χώρο του αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» διάφορα προσωπικά έγγραφα και το χρηματικό ποσό των (100.000) ρουβλίων που ανήκουν στους παθόντες.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κασσανδρείας Χαλκιδικής
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Α.Δ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: