Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ - ΠΕΝΥ ΞΕΝΑΚΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Μια ακόμη μουσική παράσταση θα απολαύσει το κοινό του Φεστιβάλ Πολυγύρου το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 στις 9.30 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου.
Ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Σπανός θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα, μια σύνοψη των μεγάλων διαχρονικών του επιτυχιών από το «Νέο Κύμα», τις «Ανθολογίες», τα μεγάλα γνωστά Λαϊκά του τραγούδια και την «Οδό Αριστοτέλους» παίζοντας πιάνο και διευθύνοντας την ορχήστρα του.
Θα τραγουδήσουν, ο Μανώλης Μητσιάς και η Πένυ Ξενάκη. Κατά την διάρκεια της....
περίπου δύο ωρών συναυλίας του, η ορχήστρα θα αποδώσει γνωστές επιτυχίες από το ρεπερτόριο του Συνθέτη από όλες τις περιόδους της σταδιοδρομίας του, τα κλασσικά του: «Άσπρα Καράβια Τα Όνειρα μας» , «Αν Μ' Αγαπάς», «Οδός Αριστοτέλους», κ.α., τα λαϊκά του: «Άκου Πως Κλαίει Ο Μπαγλαμάς», «Αλάνα» κ.α., από το «Νέο Κύμα»: «Μια Αγάπη Για Το Καλοκαίρι», «Μια Φορά Θυμάμαι» κ.α., την Γ' Ανθολογία: «Σπασμένο Καράβι», «Ιδανικός & Ανάξιος Εραστής» κ.α. Καθώς και τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Μανώλη Μητσιά.
Ο Μανώλης Μητσιάς έχοντας εκφράσει από σκηνής αλλά και στη δισκογραφία του το σύνολο σχεδόν της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και ποιητικής δημιουργίας, αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο, ενώ οι ερμηνείες του χαρακτηρίζονται κλασικές και ιστορικές. Ταυτόχρονα τόσο η βυζαντινή μουσική του παιδεία, όσο και η συνεχής και συνεπής ενασχόλησή του με τη δημοτική μουσική μας παράδοση, υπογραμμίζουν αυτή τη μοναδικότητα, συνθέτοντας ένα έργο σπάνιο και πλήρες, στηριγμένο στην υψηλή αισθητική και ποιότητα.
Θα τραγουδήσουν επίσης ο Κώστας Τζιακούλας και ο Κοσμάς Κοκόλης.
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 15 €, 12 € (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μαθητικό, τρίτη ηλικία, άνεργοι), παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: