Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Τελειώνει η αγωνία για χιλιάδες μαθητές και γονείς

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, διευρύνεται το βαθμολογικό χάσμα μεταξύ των σχολών των κεντρικών και των περιφερειακών ΑΕΙ. 
Το πρωί της Δευτέρας λήγει αύριο η αγωνία για τους υποψήφιους των φετινών πανελληνίων καθώς θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των βαθμολογικών επιδόσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός των αριστούχων τόσο σε ποσοστό όσο και σε απόλυτους αριθμούς είναι αυξημένος -έστω και οριακά- σε σχέση με πέρυσι, πράγμα που...
δείχνει ότι πιθανότατα οι βάσεις εισαγωγής στα περιζήτητα τμήματα των ΑΕΙ-ΤΕΙ θα ανέβουν ή τουλάχιστον θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.
Η οικονομική κρίση και το υψηλό κόστος της φοιτητικής μετανάστευσης έχουν επηρεάσει έντονα τις επιλογές των υποψηφίων, οι οποίοι πλέον επιθυμούν να σπουδάσουν σε σχολή κοντά στο σπίτι τους.
Αποτέλεσμα είναι να διευρυνθεί το βαθμολογικό χάσμα μεταξύ των σχολών των κεντρικών και των περιφερειακών ΑΕΙ.
Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις και να δούμε βάσεις σχολών κεντρικών ΑΕΙ για τις οποίες, ενώ η αρχική εκτίμηση – λόγω των επιδόσεων των υποψηφίων – ήταν πτωτική, τελικά το πρόσημο να γίνει θετικό λόγω του διαγκωνισμού των λιγοστών αρίστων για τις περιζήτητες θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: