Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ



Επεισόδια, δακρυγόνα και ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής στις Σκουριές, καθώς κάτοικοι του δήμου Αριστοτέλη που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού επεχείρησαν να φθάσουν στο σημείο που ξεκίνησε εργασίες η εταιρεία.
Στις 10 το πρωί εκατοντάδες αντιδρώντες από την Ιερισσό και τη Μ.Παναγία συναντήθηκαν στην πλατεία της Μ.Παναγίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο....
“Χονδρό το Δέντρο” στην είσοδο του Κάκκαβου. Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, Γιάννης Αμανατίδης και Γιάννης Σταθάς.


Στην είσοδο των Σκουριών επικράτησε ένταση, καθώς κάτοικοι επιχείρησαν να εισέλθουν στην περιοχή, σπάζοντας αστυνομικό κλοιό. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών. Μικρές εστίες φωτιάς προκλήθηκαν μέσα στο δάσος.

Παρά την παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρων η ένταση δεν ξεπεράστηκε και  τα ΜΑΤ έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον των διαδηλωτών, από τις οποίες υπήρξαν τραυματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα επεισόδια στις Σκουριές κάηκαν τρία περιπολικά της αστυνομίας.

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, ανέφερε ότι οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην ξεπουληθεί η γη για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των Καναδών, που ενδιαφέρονται για τη περιοχή.

Θερμόαιμοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σ' ένα λεωφορείο στο Γομάτι, που μεταφέρει μεταλλωρύχους στις βάρδιες τους.
 halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: