Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αντ. Σαμαράς: Ψάχνουμε τα πάντα

Για περισσότερες από 2 ώρες ο πρωθυπουργός ενημερωνόταν από το οικονομικό επιτελείο αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ. Παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αλλά και στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, αλλά και του ΚΕΠΕ, ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε πλήρη ενημέρωση για τις άμεσες κινήσεις του...
οικονομικού επιτελείου.

Μάλιστα, εξερχόμενος της αιθούσης και σε ερώτηση σχετική με το μέτρο της εφεδρείας, αλλά και της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε: «Εξετάσαμε το πανόραμα των εναλλακτικών που υπάρχουν. Τα στελέχη του υπουργείου οικονομικών θα συνεχίσουν τη δουλειά τους».

 Έλεγχο των διοικήσεων των ΔΕΚΟ και τιμωρία των «εγκεφάλων» του κυκλώματος με τις «μαϊμού συντάξεις» ζήτησε ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρωθυπουργός έδωσε δύο συγκεκριμένες εντολές. Πρώτον ζήτησε να ελεγχθούν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ, αν εφαρμόζουν το νόμο και σε διαφορετική περίπτωση να επιβληθούν κυρώσεις. Δεύτερον, τόνισε ότι δεν αρκεί μόνο ο εντοπισμός των "μαϊμού" συνταξιούχων αλλά επεσήμανε ότι θα πρέπει να βρεθούν και οι εγκέφαλοι του κυκλώματος.


Επ' αυτού του απάντησαν ότι η σχετική διαδικασία είναι σε προδικαστική φάση και θα χρειαστεί να περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. «Να πάτε στον υπουργό Δικαιοσύνης. Θέλω να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει διαδικασίες εξπρές για την τιμωρία των διεφθαρμένων υπαλλήλων», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.


«Δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που απέτυχαν στο παρελθόν»


Πρώτος εξήλθε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι η συμμετοχή του υπουργείου Εργασίας παραμένει στα 5 δισ. ευρώ και ότι δεν θα αναζητηθούν επιπλέον περικοπές από επιδόματα και συντάξεις. Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη σύσκεψη φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι: «δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που απέτυχαν στο παρελθόν». 
«Aναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές για το έλλειμμα, τους λιγότερους οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία», τόνισε ο πρωθυπουργός και στην προσπάθεια αυτή «αντίπαλός μας είναι η ανεργία» πρόσθεσε. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις περικοπές δαπανών ο κ. Σαμαράς είπε «ψάχνουμε τα πάντα» και διαβεβαίωσε «δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που απέτυχαν στο παρελθόν». Ο υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του επισήμανε τη σημαντικη συμβολή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στις προτάσεις για τις περικοπές των δαπανών.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: