Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η περιοχή του Άθω στις γαλλικές οθόνες

Η εκπομπή προβάλλεται από δύο σταθμούς της γαλλικής και έναν της ισπανικής τηλεόρασης.
 Τις αθωνικές και αριστοτελικές περιοχές επισκέφθηκε στις 3 - 4 Αυγούστου, η διάσημη chef Yoake San, παρουσιάστρια της ταξιδιωτικής / γαστρονομικής τηλεοπτικής εκπομπής υψηλής τηλεθέασης με τίτλο «Le goût du voyage», καταγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο η τοπική παραγωγή μετατρέπεται σε γαστρονομική τάση. Η εκπομπή προβάλλεται από.....
δύο σταθμούς της γαλλικής και έναν της ισπανικής τηλεόρασης.
Ενθουσιασμένη από την εναλλαγή του φυσικού τοπίου, από την αγάπη με την οποία οι άνθρωποι αξιοποιούν τα φυσικά δώρα και από την πληθώρα των μοναδικών γαστρονομικών και ιστορικών πλεονεκτημάτων του τόπου, κατέγραψε τρεις πυλώνες της τοπικής πρωτογενούς παραγωγής : της μελισσοκομίας, της μυδοκαλλιέργειας και της αλιείας. Την εκάστοτε καταγραφή ακολούθησε λήψη πλάνων από μαγειρική με χρήση του προϊόντος που παρουσιάσθηκε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσιογραφική ομάδα που συνόδευε τη Yoake San εξέφρασε έντονο θαυμασμό για τον έμπρακτο τρόπο με τον οποίο οι τοπικοί παραγωγοί συνδέονται και συνεργάζονται με την τουριστική οικογένεια αλλά με τον τρόπο κατά τον οποίο η πρωτογενής παραγωγή μετατρέπεται σε γαστριμαργικό / τουριστικό πυλώνα.
Η εν λόγω ομάδα ταξιδεύει σε πολλές χώρες του κόσμου και συλλέγει υλικό από περιοχές με ειδικό ενδιαφέρον, περιοχές δηλ. που κάνουν τον τηλεθεατή να ονειρευτεί, του κεντρίζουν το ενδιαφέρον για τη διαφορετικότητα και το φυσικό τους κάλλος και τον προκαλούν να αποδράσει.
Ανάμεσα στους ελληνικούς προορισμούς που θα προβληθούν (Αθήνα, Κρήτη) η περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη φιγουράρει με επαγγελματικές αξιώσεις, διεκδικώντας μερίδιο από την τουριστική πίτα μιας αγοράς που λατρεύει τόσο την ποιότητα όσο και το καλό φαγητό.
voria

Δεν υπάρχουν σχόλια: