Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Εγκαίνια 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής

  Το νέο δωδεκαθέσιο δημοτικό σχολείο στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 .
    Παρόντες στην εκδήλωση των εγκαινίων του σχολείου, η κατασκευή του οποίου υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ,  ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής Γ. Γιώργος, ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδος Δ. Ιορδανίδης, ο πρώην δήμαρχος Καλλικράτειας Ι. Γεωργαλάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της... συμπολίτευσης της Π.Ε. Χαλκιδικής Δ. Μήτσιου, Χ. Σαρόγλου και Δ. Τζηρίτης, ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης της Π.Ε. Χαλκιδικής Απ. Πάνας (που εκπροσώπησε και τον Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθ. Καρούντζο) καθώς και ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Κελεσίδης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής Θ. Ταπανίδης και λοιπές αρχές του τόπου.
  «Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία είναι πολύ ευτυχές το γεγονός ότι παραδίδεται ένα πρότυπο,  σύγχρονο σχολείο στην υπηρεσία των κατοίκων της Χαλκιδικής. Αξίζουν συγχαρητήρια στις υπηρεσίες τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής όσο και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που δούλεψαν πολύ σκληρά και εντατικά για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα στηρίξουμε τόσο τη λειτουργία όσο και τη συντήρηση αυτού του σχολείου» υπογράμμισε στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη «που στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την αποπεράτωση αυτού του έργου», αλλά και το Δήμαρχο Νέας Προποντίδος Δ. Ιορδανίδη και τον πρώην δήμαρχο Καλλικράτειας Ι. Γεωργαλά για τη συμβολή τους.
  Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος  τόνισε ότι «πρόκειται για το πρώτο διδακτήριο από μια σειρά διδακτηρίων που θα εγκαινιαστούν το επόμενο διάστημα στο Δήμο Νέας Προποντίδας. Συνεχίζουμε εντατικά τη συστηματική προσπάθεια, σε συνεργασία με τους Δήμους και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, για να ενισχύσουμε τις υποδομές σε έργα σχολικής στέγης και να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες εκπαίδευσης σε όλη τη Χαλκιδική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: