Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Βαρθολομαίος: Ο Σαμαράς θα λύσει τον γόρδιο δεσμό

Με θερμά λόγια για την προσπάθεια της Ελλάδας και των πολιτών προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση, υποδέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Φανάρι τον Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα καταφέρει να λύσει «τον γόρδιο δεσμό» των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.
«Τα δύσκολα είναι για τους γενναίους και επειδή είναι γενναίος θα αντεπεξέλθει» τόνισε ο Πατριάρχης, μετά τη συνάντηση που είχε στο Φανάρι με τον...

Ελληνα πρωθυπουργό. «Θα λύσει τον γόρδιο δεσμό, αυτή είναι η ευχή μου και η ολόθυμος προσευχή μου» πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι γνωρίζει τον κ.Σαμαρά από πολλά χρόνια.

«Από τότε που ήταν υπουργός Εξωτερικών, νεότατος, εγώ ήμουν μητροπολίτης Χαλκηδόνος και με έστελνε στην Αθήνα ο Πατριάρχης Δημήτριος για να συνεργαστούμε για τα θέματα του Πατριαρχείου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξήρε, επίσης, την πρωτοβουλία του Ελληνα πρωθυπουργού να επισκεφθεί την Τουρκία και να συνεργαστεί με τον Τούρκο ομόλογό του για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Τον Ελληνα πρωθυπουργό συνόδευαν στην επίσκεψή του στο Φανάρι ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Βασίλειος Κασκαρέλης, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Αγκυρα, Κυριακός Λουκάκης και ο γενικός πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, Νικόλαος Ματθιουδάκης.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στην κεντρική είσοδο του Πατριαρχείου οι κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής, με επικεφαλής τον μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανον, ενώ οι καμπάνες του πατριαρχικού ναού κρούονταν χαρμόσυνα.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, παρέστησαν οι μητροπολίτες Νικαίας κ. Κωνσταντίνος και Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, καθώς και ο αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος, Αρχιγραμματεύς της Συνόδου.

Στη συνέχεια έγιναν δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης στην αίθουσα του Θρόνου, όπου ο πρωθυπουργός προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη εικόνα της Παναγίας και ο Πατριάρχης του προσέφερε μια παλιά έκδοση αναφερόμενη στην Πόλη.

Στην αίθουσα του Θρόνου προσήλθε επίσης και ο υπουργός αρμόδιος επί θεμάτων Ευρωπαϊκής Ενώσεως, Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος και συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο αεροδρόμιο.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Φανάρι με προσκύνημα στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: