Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Αναβλήθηκε η δίκη των τεσσάρων συλληφθέντων της Ιερισσού

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής παραπέμφθηκαν να δικαστούν τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν χθες στην περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής. Οι συλληφθέντες, δύο 44άχρονοι, ένας 43άχρονος κι ένας 23άχρονος, στους οποίους αποδίδονται - κατά περίπτωση - τα αδικήματα περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και της παράνομης κατοχής ασυρμάτου ραδιοπομπού, ζήτησαν και πήραν αναβολή για να δικαστούν στις 20 Μαρτίου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε έρευνες που....
πραγματοποιήθηκαν χθες στα σπίτια τους και σε αποθηκευτικούς χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα κυνηγητικά όπλα, από τα οποία τα δύο στερούνταν τις νόμιμες άδειες, τρεις παράνομοι ασύρματοι φορητοί πομποδέκτες και 27 κροτίδες. Τα κυνηγητικά όπλα απεστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση.
Οι τέσσερις κατηγορούμενοι προσήχθησαν αρχικά μαζί με δύο ακόμη άτομα στο πλαίσιο των ερευνών των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο της εταιρείας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Μετά τη σύλληψή τους μεταφέρθηκαν από την Ιερισσό στη Θεσσαλονίκη, όπου πέρασαν τη νύχτα στην τοπική Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ το πρωί μετήχθησαν στα δικαστήρια του Πολύγυρου.

Την ίδια ώρα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής, ανέβαλε για τις 17 Ιανουαρίου 2014 τη δίκη των τεσσάρων κατοίκων της Χαλκιδικής που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο στις Σκουριές, στη διάρκεια κινητοποίησης εναντίον της εξόρυξης χρυσού. Το δικαστήριο ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της υπόθεσης, έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος λόγω ασθένειας ενός εκ των κατηγορουμένων.

Έξω από τα δικαστήρια του Πολυγύρου συγκεντρώθηκαν από νωρίς δεκάδες κάτοικοι της Χαλκιδικής σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διωκόμενους συντοπίτες τους, ενώ φώναζαν συνθήματα εναντίον της "αστυνομικής καταστολής".

e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: