Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ 3 ΒΗΜΑΤΑ

M.P.3” (Πολλαπλασιαστές για την Ειρήνη σε 3 βήματα) είναι ο τίτλος του νέου σεμιναρίου που διοργανώνουν οι “Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων”, με θέμα τη διαχείριση κρίσεων και τη θεμελίωση της ειρήνης, στις 20 - 30 Μαΐου, 2013 στον Ταξιάρχη, Χαλκιδικής. Το σεμινάριο θα συγκεντρώσει 25 νέους από 10 χώρες, από την περιοχή των...
Βαλκανίων, του Καυκάσου, της Μεσογείου, και της Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Ελλάδα, Γεωργία, Αρμενία, Δανία, Ουγγαρία, Κύπρο & Ιταλία).
Οι περισσότερες από τις παραπάνω χώρες έχουν εμπλακεί σε συγκρούσεις ή βίαιες διαμάχες στην πρόσφατη ιστορία τους, ακόμα και μεταξύ τους, με αποτέλεσμα τη διατάραξη του κοινωνικού ιστού και τη δημιουργία τραυμάτων. Το M.P.3 επιθυμεί να διακρίνει και να επουλώσει αυτά τα τραύματα. Μέσα από την μέθοδο των 3 βημάτων - ειρήνη με το εαυτό μας, ειρήνη με την κοινωνία και το περιβάλλον, ειρήνη με τις άλλες χώρες - το σεμινάριο στοχεύει να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για τη διαχείριση κρίσεων αλλά κυρίως για την πρόληψη αυτών. Οι δραστηριότητες του προγράμματος θα αναδείξουν βιωματικά και θα προσπαθήσουν να θέσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την οικοδόμηση και διατήρηση της ειρήνης. Τέλος, οι νέοι, μέσα από την αλληλεπίδραση τους για 10 ημέρες, θα έρθουν αντιμέτωποι με τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις τους, και θα κληθούν να τα καταπολεμήσουν μέσα από τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων.
Οι “Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων”, θέλοντας να ενδυναμώσουν την επαρχία αλλά και να φέρουν τους νέους της Ευρώπης σε επαφή με αυτή, αποφάσισαν ο τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου να είναι το χωριό της Χαλκιδικής, Ταξιάρχης. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία, μέσω εκδηλώσεων και επισκέψεων, να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου αλλά και να θαυμάσουν το φυσικό του πλούτο.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Νέα Γενιά σε Δράση” και τη στήριξη του Δήμου Πολυγύρου.

Για περισσότερες πληροφορίες, όπως το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου, επικοινωνήστε στο παρακάτω τηλέφωνο και email.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Αλεξία Καλαϊτζή
6973615656

Δεν υπάρχουν σχόλια: