Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

3rd STANOS REGGAE FESTIVAL 2013

Ο  Αθλητικός Σύλλογος Θύελλα Στανού, σας προσκαλεί την Παρασκευή 23  Αυγούστου 2013 στο 3rd STANOS REGGAE FESTIVAL 2013 που διοργανώνει για την...
οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

Στην σκηνή του 3rd STANOS REGGAE FESTIVAL 2013 θα εμφανιστούν οι Τakis Jah Roots (d.j set), Reggetiko Project (live act) , Ital Light( full band) και Ste & Northical (Κακό Συναπάντημα soundsystem) . 
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 ενώ η είσοδος είναι 5 ευρώ . Ακόμη θα υπάρχει χώρος για δωρεάν camping, ενώ οι τιμές  θα είναι πολύ προσιτές αφού οι μπύρες , τα αναψυκτικά και η ρετσίνα   θα έχουν  από 1,5 ευρώ και τα σουβλάκια  1,25 ευρώ.
Το φεστιβάλ έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα με τα  έσοδα να πηγαίνουν στην οικονομική ενίσχυση του συλλόγου..

Ο Στανός έχει 900 μόνιμους κατοίκους και  χαρακτηρίζεται από το εξαιρετικό κλίμα (υψόμετρο 520 μ.), την υπέροχη φύση που το περιβάλλει, τον μεγάλο κάμπο στα δυτικά του και … τις χαρούμενες φωνές των παιδιών!
Ρωτώντας ο επισκέπτης μαθαίνει ότι βρίσκεται στο δεύτερο χωριό της Ελλάδας με τις περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες .

Μία πολύ καλή πρόταση, εναλλακτική, για το ιδανικό κλείσιμο του καλοκαιριού. 
Δείξτε σεβασμό σε κάθε χωριό.

3rd STANOS REGGAE FESTIVAL 2013 
Δημοτικό Σχολείο Στανού Χαλκιδικής
Είσοδος :  5ευρώ (για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου)
Προσέλευση: 20:30
Free camping
Διοργάνωση :  Α.Σ«ΘΥΕΛΛΑ» ΣΤΑΝΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Τιμοκατάλογος
Μπύρες(0,330ml) - 1,50 ευρώ
 Ρετσίνες(0,250ml) 1,50 ευρώ
 Αναψυκτικά(0,330ml) : 1,50 ευρώ
Νερά(0.500ml) : 0.50 ευρώ
Σουβλάκια : 1,25 ευρώ

Επικοινωνία – Πληροφορίες  :
 τηλέφωνα :  6939 20 85 85 – 6978 44 10 51
e-mail  : basilisgkd@hotmail.com
Κτελ Χαλκιδικής : 2310 316 555 (Σταθμός Θεσσαλονίκης)
                                    2372 0 22 278 (Σταθμός Αρναίας)
                                    ΜέσωΕθν. Οδού Θεσνίκης - Καβάλας
                        


  Λίγα λόγια για τον Takis Jah Roots :
Μεγαλωμένος  στην Γερμανία όπου  είχε τα πρώτα reggae ακούσματα  , από τότε πέρασε πολλά χρόνια μελετώντας και ψάχνοντας ότι έχει σχέση με την φιλοσοφία, την  κουλτούρα  και  τα positive μηνύματα αυτής της μουσικής.
Κάνοντας τρόπο ζωής την  προώθηση της reggae   σε όσο το δυνατόν  περισσότερο   κόσμο τον κερδίζει το ραδιόφωνο κάνοντας εδώ και πολλά χρόνια την πετυχημένη εκπομπή   "Reggae Tour Ektos Zonis Radio show" στο RODON FM 95 στις Σέρρες το οποίο εκπέμπει και ιντερνετικά.
Ο T.J.R   επιμελείται  και το  "EKTOS ZONIS RADIO GR & REGGAE MAGAZINE   ένα  blog που ενημερώνει και προβάλει ότι έχει σχέση με την ελληνική reggae μουσική σκηνή ,για Mπάντες, DJs ,Party ,Φεστιβάλ και Συναυλίες από  όλη την Ελλάδα , καθώς  νέες κυκλοφορίες και σημαντικά  γεγονότα  που αφορούν την Reggae από την Ελλάδα και διεθνώς .
Ο Τakis Jah Roots ασχολείται ενεργά και  σαν D.J συμμετέχοντας σε  festival  και  Reggae βραδιές .


Λίγα λόγια για το Reggetiko Project :

Το project reggetiko αποτελεί μια μουσική συνάντηση ανάμεσα σε άτομα με πολύ διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα και παραστάσεις με κοινό γνώμονα την αγάπη τους για δημιουργικές συζητήσεις - αυτοσχεδιασμούς με σκοπό τη όσο το δυνατόν άμεση συνδιαλογή των μελών της. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι δυο βασικοί άξονες των μουσικών ερεθισμάτων είναι η ακουστική Reggae και το ρεμπέτικο. Η βασική ιδέα αυτού του project ανήκει στο Θεόδωρο Κουμαρτζή και τον Fransesco Riotta (Sise Kolombali) και δημιουργήθηκε όταν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μουσικά και να μπερδέψουν ρυθμούς και μελωδίες που αν και φαινομενικά ξένες μεταξύ τους, μελωδικά ταιριαστές. Εν συνεχεία δυο νέα άτομα , ο Αντώνης Πασσιάς και ο Νίκος Παπανικολούδης, μεγάλωσαν την παρέα αυτή για να διευρύνουν παράλληλα τους μουσικούς ορίζοντες της παραπάνω ιδέας και να της δώσουν νέες κατευθύνσεις. Τελευταία ο Σωκράτης Βότσκος συμπράττει μουσικά εφαρμόζοντας νέες ιδέες τόσο στο μουσικό περιεχόμενο όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις του σχήματος. Το αποτέλεσμα της συλλογικής αυτής έκφρασης έχει πειραματικό χαρακτήρα και αντιμετωπίζει την μουσική και τον αυτοσχεδιασμό ως ένα τρόπο επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους που όσο απλοϊκός, περίπλοκος, ευχάριστός ή δύσπεπτος μπορεί να γίνει, πρέπει πάντα να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο αλληλοσεβασμό και ειλικρίνεια.


Ορισμένα από τα τραγούδια μπορείτε να τα ακούσετε εδώhttps://soundcloud.com/reggetiko-proj-ect


Την περίοδο αυτή στα live συμμετέχουν οι Σωκράτης Βότσκος (παίζει κλαρινέτο και duduk) και Θεόδωρος Κουμαρτζής (μπαγλαμάς, ukulele, melodica και charrango) ενώ χρησιμοποιείται και προηχογραφημένο υλικό από τα υπόλοιπα άτομα του project. (διαμένουν στο εξωτερικό)

Λίγα λόγια για τους Ital Light:

 Μια φορά και ένα καιρό...
εξι πολυφωνικοί και πολυρυθμικοί νοματαίοι, από τελείως διαφορετικές μουσικές και γεωγραφικές προελεύσεις, αψηφούν τη βορειοδυτική βροχή και καταχνιά των Ιωαννίνων και φέρνουν τον ήλιο με το ζόρι, αποφασίζοντας την άνοιξη του 2010 να φτιάξουν μια Roots Reggae μπάντα!!!
Τρία χρόνια, πολλές συναυλίες, συνεργασίες και συμμετοχές μετά, ακόμη αλωνίζουν τη χώρα φορτωμένοι με τα όργανα και τον εξοπλισμό τους, σε αμάξια που χαλάνε στη μέση απο καλαμποκοχόραφα και φορτηγάκια με σπασμένα τα τζάμια φορώντας χαβανέζικα.

Φέρνουν όμως μαζί τους μια τρελή μουσική γιορτή, πολλά χαμόγελα και πολλά θετικά grooves και vibes.
Σε μια περίοδο όπου όλα φαίνονται να έχουν χάσει την αξία τους,
που κυριαρχεί ο φόβος, ο θυμός και η κατάθλιψη,
οι Ital Light τραγουδάνε με όλη τη φωνή τους, οτι
δεν θα παίξουμε τα επικίνδυνα παιχνίδια της σύγχρονης Βαβυλωνίας,
ότι ο δρόμος που διαλέξαμε είναι τραχύς, αλλά δεν θα γυρίσουμε πίσω,
και ότι η αγάπη είναι ο μοναδικός δρόμος και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτήν.

H μπάντα θα παρουσιάσει δικά της τραγούδια καθώς και διασκευές από σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας reggae σκηνής ,όπως :
Bob Marley - Is this love,Iron lion zion,Get up stand up, No woman no cry
Steel Pulse - Find it quick,Rally round the flag
Black Uhuru - Guess who's comming to dinner
Peter Tosh - johnny be good
UB 40 - Red red wine
Inner circle - Bad boys
Clint Eastwood & General Saint - Stop that train
Damian Marley - Welcome to jamrock
Buju Banton - Hills and valleys
και πολλά άλλα..

Αυτοί είναι οι ITAL LIGHT.
ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ - GUITAR, VOCALS
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΛΑΠΑΣ - GUITAR, VOCALS, HARMONICA
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΡΑΔΗΣ - KEYBOARDS, VOCALS
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΟΥΛΗΣ - BASS
ΤΑΣΟΣ ΜΟΥΣΠΟΥΛΗΣ - DRUMS, VOCALS
ΘΑΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - PERCUSSION, VOCALS


Λίγα λόγια για τους  Ste & Northical

Τα βασικά μικρόφωνα Ste & Northical της μπάντας "κακό συναπάντημα" ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του '90 την ενασχόληση τους με το hip hop και στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε reggae dub σχήμα. Με δύο ανεξάρτητες δισκογραφικές δουλειές αυτού του ύφους συνεχίζουν να ξεσηκώνουν τους ακροατές τους με ελληνικό και αγγλικό κοινωνικό στίχο και dub performance. Το "sound system" πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και ακυκλοφόρητα tracks καθώς και dj set από όλο το φάσμα της reggae dub μουσικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: