Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Συναγερμός για πυρκαγιές σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Πολύ υψηλός είναι για σήμερα ο κίνδυνος, κατηγορία 4, για εκδήλωση πυρκαγιών στους...
νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα, για το Δείκτη 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) προειδοποιούνται το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, το Δασαρχείο Πολυγύρου και το Δασαρχείο Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
Στο Δείκτη 3 (υψηλός κίνδυνος) είναι οι περιοχές Ν. Πιερίας, Ν. Κιλκίς, Δασαρχείο Λαγκαδά και Σταυρού Θεσσαλονίκης, Δασαρχείο Αρναίας Χαλκιδικής, Δασαρχείο Βέροιας Ημαθίας και Δασαρχείο Εδέσσης Πέλλας, Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης Έβρου.

Σε έγγραφο που στάλθηκε σήμερα στα αρμόδια δασαρχεία τονίζεται ακόμα ότι «απαιτείται απόλυτη ετοιμότητα και συνιστούμε να λάβετε, σε ότι σας αφορά, τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται στα αντιπυρικά σχέδια της περιοχής ευθύνης σας και να προβείτε σε άμεση ενημέρωση όλων των αρμόδιων φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών».
Εν τω μεταξύ, μικρή πτώση αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η θερμοκρασία από τα βόρεια και σταδιακά την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα. Για σήμερα Τετάρτη προβλέπεται αίθριος καιρός με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τα ορεινά.
Σύμφωνα με το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στην κοιλάδα του Αξιού θα φυσήξει «Βαρδάρης» μέχρι το μεσημέρι, στη συνέχεια θα γυρίσει σε «νοτιά» και το βράδυ θα ξαναγυρίσει σε «Βαρδάρη» που θα κρατήσει μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: