Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Νέες προφυλακίσεις για τις Σκουριές. Επεισόδια στον Πολύγυρο

Δύο νέες προφυλακίσεις κατοίκων της Ιερισσού σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, με συνέπεια να πυροδοτηθούν και πάλι επεισόδια μεταξύ πολιτών και δυνάμεων της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο κάτοικοι της Ιερισσού κλήθηκαν από τον ανακριτή για την υπόθεση του εμπρησμού στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής και μετά την απολογία τους προφυλακίστηκαν. Στο μεταξύ, έξω από τα δικαστήρια του Πολυγύρου είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από...
εκατό κάτοικοι από την Ιερισσό και τις γύρω περιοχές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την προφυλάκιση των συγκεκριμένων ατόμων.
Σε κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και ξεκίνησαν επεισόδια μεταξύ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν από νωρίς στην περιοχή. Μάλιστα, όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι έγινε χρήση χημικών από τις διωκτικές αρχές. «Οι αστυνομικοί οδήγησαν στο τμήμα του Πολυγύρου ακόμη και το 14χρονο γιο ενός εκ των συλληφθέντων, γιατί το παιδί όρμησε να δει τον πατέρα του, όταν έμαθε πως τον προφυλακίζουν. Αυτές οι νέες προφυλακίσεις δυστυχώς δυναμιτίζουν την ηρεμία που είχε επιτευχθεί με πολύ κόπο», επισημαίνει κάτοικος της Ιερισσού. 
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: