Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Αποτελέσματα σημερινών ελέγχων σε καταστήματα και επιχειρήσεις στη Χαλκιδική, με τη συνδρομή κλιμακίου της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος(ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτεταμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής
Συμμετείχαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας
Συνέδραμε κλιμάκιο της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και... Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Από τους ελέγχους βεβαιώθηκαν
εξήντα τρεις (63) παραβάσεις και συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας, με σκοπό την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που σχετίζονται με την εφαρμογή της νομοθεσίας σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας και των διατάξεων που αφορούν γενικότερα στα θέματα του τουρισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, εκτεταμένοι αστυνομικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν σήμερα (05.08.2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, από μικτά κλιμάκια αστυνομικών, σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Κασσανδρείας Χαλκιδικής.
Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχε προσωπικό από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής και από Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας. Επιπλέον στην επιχείρηση έλαβε μέρος και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα ειδικότερα θέματα αρμοδιότητάς της.
Ελέγχθηκαν καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και βεβαιώθηκαν εξήντα τρεις (63) συνολικά παραβάσεις, ως ακολούθως:
  • είκοσι έξι (26) παραβάσεις για στέρηση αστυνομικής άδειας εργασίας,
  • δεκαοκτώ (18) παραβάσεις για στέρηση πιστοποιητικού υγείας,
  • τέσσερις (4) διοικητικές φορολογικές παραβάσεις,
  • τέσσερις (4) παραβάσεις για κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από ανηλίκους,
  • τέσσερις (4) παραβάσεις για στέρηση αδείας λειτουργίας
  • τρεις (3) παραβάσεις για ανασφάλιστο προσωπικό
  • μία (1) παράβαση για κατάσταση εργασίας προσωπικού και
  • μία (1) παράβαση για διατάραξη κοινής ησυχίας
  • μία (1) παράβαση για τροποποίηση υγειονομικών όρων λειτουργίας
  • μία (1) παράβαση για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά οκτώ (8) άτομα, ως ακολούθως:
  • τέσσερα (4) άτομα για στέρηση αδείας λειτουργίας
  • ένα (1) άτομο για διατάραξη κοινής ησυχίας κατόπιν ηχομέτρησης στην περιοχή της Νέας Καλλικράτειας
  • ένα (1) άτομο για τροποποίηση υγειονομικών όρων λειτουργίας σε κατάστημα στην περιοχή των Νέων Μουδανιών
  • ένα (1) άτομο για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας στην περιοχή Κασσανδρείας
  • ένα (1) άτομο για καταδικαστικές αποφάσεις .
Ειδικότερα, όσον αφορά τους εξειδικευμένους ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το κλιμάκιο της Υπηρεσίας αυτής βεβαίωσε, σε δυο από τα μεγαλύτερα κέντρα διασκέδασης σε περιοχή της Καλλιθέας Χαλκιδικής, χωρητικότητας άνω των 3.000 ατόμων, έκαστο, τέσσερις διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, τρεις μη καταχωρήσεις εργαζομένων στο βιβλίο καταχώρησης νεοπροσλαμβανομένου προσωπικού, ενώ για ένα από τα καταστήματα διενεργείται περαιτέρω φορολογικός έλεγχος.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης ελέγχθηκαν (246) άτομα, καθώς και (108) οχήματα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice. grτης Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: