Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρήσεις και καταστήματα στη Χαλκιδική

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βρεθεί τις τελευταίες μέρες νυχτερινά κέντρα, μπαρ, καφετέριες και κάθε είδους καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Χαλκιδική με τους ελέγχους να συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα στην περιοχή της Κασσάνδρας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε οι αστυνομικοί συνέλαβαν άλλα 14 άτομα, ενώ αυστηροί έλεγχοι με συλλήψεις είχαν διενεργηθεί και την προηγούμενη μέρα. Μάλιστα, για ακόμη μία φορά οι αστυνομικοί εντόπισαν καταστήματα που...
λειτουργούσαν κανονικά, ενώ είχαν σφραγιστεί από το δήμο, με συνέπεια να προχωρήσουν σε τρεις συλλήψεις.
Οπως έγινε γνωστό σήμερα τα ξημερώματα ελέγχθηκαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν συνολικά 14 παραβάσεις. Από αυτές έξι παραβάσεις αφορούσαν στέρηση αδείας μουσικών οργάνων, άλλες τέσσερις ήταν για στέρηση αστυνομικής άδειας εργασίας, τρεις παραβάσεις αφορούσαν στέρηση πιστοποιητικού υγείας, ενώ καταγράφηκε και μία  διοικητική φορολογική παράβαση. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά δεκατέσσερα άτομα από τα οποία τέσσερα για ναρκωτικά, τρία για παραβίαση σφράγισης καταστήματος, δύο για στέρηση αδείας λειτουργίας καταστήματος, ένα για φοροδιαφυγή (μη έκδοση αποδείξεων), ένα για παράνομη οπλοκατοχή, ένα για διατάραξη κοινής ησυχίας κατόπιν ηχομέτρησης, ένα για καταδικαστικές αποφάσεις και άλλο ένα για οδήγηση οχήματος υπό την επήρεια μέθης. Συνολικά ελέγχθηκαν 258 άτομα, καθώς και 94 οχήματα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.
Στη σημερινή επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των αστυνομικών διευθύνσεων Χαλκιδικής και Κιλκίς, υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, καθώς και κλιμάκιο της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που σχετίζονται με την εφαρμογή της νομοθεσίας σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας και των διατάξεων που αφορούν γενικότερα στα θέματα του τουρισμού.

 
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: