Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Σε 250.000 νέους ψηφοφόρους προσβλέπει το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τους μετανάστες (http://www.antinews.gr/?p=28838) αποκτούν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές περίπου 250.000 ομογενείς και αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ανήκουν περίπου 80-90.000 μετανάστες και 155-160.000 ομογενείς κυρίως από την Aλβανία και δευτερευόντως από την πρώην Σοβιετική Άνωση.

Για να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να εγγραφούν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, που θα συνταχθούν στους δήμους μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010. Δικαίωμα εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους θα έχουν όσοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα για μία πενταετία ή είναι κάτοχοι «Eιδικού Δελτίου Tαυτότητας Oμογενούς». Eπίσης, θα μπορούν να εγγραφούν όσοι αλλοδαποί είναι κάτοχοι άδειας διαμονής αορίστου χρόνου ή δεκαετούς διάρκειας. Oι ομογενείς ή οι μετανάστες που καλύπτουν τα κριτήρια της νόμιμης πενταετούς παραμονής στη χώρα και έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, θα μπορούν να εκλεγούν στα δημοτικά συμβούλια της χώρας, δίχως να έχουν το δικαίωμα να αναδειχτούν στις θέσεις του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Φυσικά , με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει τι πραγματικά θα γίνει. Πόσα δηλαδή εκλογικά βιβλιάρια θα βγουν και σε ποιους θα δοθούν.

Με δεδομένο ότι οι μετανάστες διάκεινται ευνοϊκότερα προς το ΠΑΣΟΚ λόγω της στάσης τους απέναντί τους, καταλαβαίνουν στη ΝΔ τι πάει να γίνει;

Θυμάστε τις ελληνοποιήσεις επί Σημίτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: