Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Καθορίστηκε από το ΥπΑΑΤ το ποιοτικό παρακράτημα - πριμ (άρθρο 69) για τους κτηνοτρόφους που εκτρέφουν μοσχίδες


Καθορίστηκε από το ΥπΑΑΤ το ποιοτικό παρακράτημα - πριμ (άρθρο 69) για τους κτηνοτρόφους που εκτρέφουν μοσχίδεςΚαθορίστηκαν με απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κατερίνας Μπατζελή, οι λεπτομέρειες εφαρμογής για το τρέχον έτος του κοινοτικού ποιοτικού παρακρατήματος - πριμ (άρθρο 69 του κοινοτικού κανονισμού 1782/03) για τους κτηνοτρόφους που εκτρέφουν μοσχίδες. Σύμφωνα με την απόφαση, κοινοτικό πριμ δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι που εκτρέφουν μοσχίδες αναπαραγωγής κρεοπαραγωγικής κατεύθυνσης καλής ανάπτυξης, οι οποίες γεννήθηκαν στην εκμετάλλευση του δικαιούχου και συμπλήρωσαν την ηλικία των 16 μηνών κατά τη διάρκεια του 2009 (δηλαδή μοσχίδες που γεννήθηκαν από 1/9/2007 έως 31/8/2008) και παραμένουν στην εκμετάλλευση στις 31/12/2009.

Επιλέξιμες προς επιδότηση μοσχίδες είναι οι μοσχίδες των καθαρών κρεοπαραγωγικών φυλών Λιμουζίν, Σαρολέ και Μπλοντ ντ’ Ακιταίν ή είναι προϊόν διασταύρωσης αυτών των φυλών και αυτό να αποδεικνύεται εγγράφως.

Επιπλέον, δικαιούνται την ενίσχυση και οι μοσχίδες των παραγωγών που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα διάσωσης αυτοχθόνων φυλών. Κάθε εκμετάλλευση μπορεί να ενισχυθεί για 2 έως 12 μοσχίδες. Αποκλείονται της ενίσχυσης μοσχίδες γαλακτοπαραγωγικών φυλών ή μοσχίδες που γεννιούνται σε μονάδες γαλακτοπαραγωγικής κατεύθυνσης.

Οι αιτήσεις για την είσπραξη της ενισχύσεις θα πρέπει να υποβληθούν από 1 έως 15 Ιανουαρίου 2010 στις κατά τόπους διευθύνσεις αγροτικής ανάπτυξης των Νομαρχιών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κτηνοτροφίας της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ στο τηλ 2371351267.

Δεν υπάρχουν σχόλια: