Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Η "πράσινη" περιφέρεια βράζει κατά της κυβέρνησης

Της ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Ακρως ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που καταφθάνουν στην Ιπποκράτους και στο Μέγαρο Μαξίμου για την κατάσταση στην ελληνική περιφέρεια, όπου τα τοπικά στελέχη δηλώνουν έτοιμα να... πάρουν φωτιά κατά της κυβερνητικής πολιτικής σε καίριους τομείς.
Ιδιαίτερα οι κυβερνητικοί χειρισμοί στον τομέα της Οικονομίας, οι αλλαγές που προωθούνται στο Μεταναστευτικό, οι επιλογές που γίνονται στα αγροτικά θέματα και οι αλλαγές που προωθούνται στην Αυτοδιοίκηση έχουν προκαλέσει αναταραχή στις τοπικές επιτροπές του κόμματος, όπου φτάνουν μηνύματα απογοήτευσης και αρνητικές αντιδράσεις από τους πολίτες.
Το κλίμα δημιουργεί ασφυκτική πίεση και στους βουλευτές, οι οποίοι υποχρεώνονται να απολογηθούν στις περιφέρειές τους για τα λάθη και τις αδυναμίες υπουργών.
Στο «μάτι του κυκλώνα» έχουν βρεθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα δύο ακόμη υπουργοί, πέραν του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που έχει στοχοποιηθεί εδώ και καιρό: Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Η πρώτη βλέπει τον αγροτικό κόσμο να «παίρνει φωτιά», παρά το ότι η Ιπποκράτους και το Μέγαρο Μαξίμου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να τη στηρίξουν. Πριν από μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε στην Ιπποκράτους κομματική σύσκεψη με τη συμμετοχή περίπου 300 στελεχών από όλη την Περιφέρεια με θέμα τις επερχόμενες κινητοποιήσεις, στην οποία έκανε σύντομο «πέρασμα» προσωπικά ο πρωθυπουργός, προκειμένου να στηρίξει την υπουργό.
Ωστόσο, από τη μια οι υψηλές προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ υποσχόμενο ένα εκατ. ευρώ......
Διαβάστε περισσότερα....
adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: