Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Εκτακτος νόμος για τους έχοντες και κατέχοντες

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «ΘΕΜΑ», ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει στο γραφείο του πρόταση σύμφωνα με την οποία κάθε Ελληνας πολίτης που έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα με την Εφορία θα μπορεί να προχωρήσει σε «προσωπική περαίωση». Χρήση του μέτρου θα μπορούν να κάνουν χιλιάδες γιατροί, δικηγόροι, εισοδηματίες, μηχανικοί και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι προκει- μένου να αποφύγουν τον μελλοντικό έλεγχο από την Εφορία θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Ποιοι θα ωφεληθούν

Από το μέτρο θα μπορούν να ωφεληθούν:
1. Οσοι έχουν αγοράσει μια μεγάλη και ακριβή κατοικία, η κατοχή και η χρήση της οποίας δεν δικαιολογείται από το «πόθεν έσχες» (το οποίο στο παρελθόν δεν ελεγχόταν από κανέναν εφοριακό) ή από τα εισοδήματα.
2. Οσοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία είτε επειδή δεν έχουν εκδώσει τιμολόγια είτε επειδή η Εφορία τούς έχει καλέσει για να ελέγξει τα βιβλία τους.
3. Οσοι έχουν υποθέσεις ακίνητης περιουσίας, μεγάλης ακίνητης περιουσίας, μεταβίβασης ακινήτων και κληρονομιών - δωρεών - προικών - γονικών παροχών.
4.Οσοι έχουν αποκρύψει παλαιοτέρα έσοδα από την Εφορία.
5. Οσοι έχουν υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων και δεν έχουν συζητηθεί.
110.000 (και όχι 10.000) θα έπρεπε να δηλώνουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουρ- γείου Οικονομικών, οι Ελληνες που δηλώνουν στην Εφορία από 100.000 ευρώ και άνω δεν υπερβαίνουν τις 10.000. Το νούμερο αυτό εκτιμούν στο υπουργείο ότι «είναι πέρα για πέρα ψευδές». Σύμφωνα με συντηρητι- κές εκτιμήσεις, αυτοί που έχουν εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ είναι τουλάχιστον 120.000 φορολογούμενοι. «Eνα ποσό των 5.000 ευρώ κατά μέσο όρο εάν πληρώσει ο καθένας για τα δύο τελευταία χρόνια, μπορούμε να συ- γκεντρώσουμε τουλάχι- στον 1 δισ. ευρώ από την προσωπική περαίωση», λένε με νόημα στο υπουργείο. Στη συνέχεια οι φο- ρολογούμενοι θα σκίζουν τα βιβλία τους, καθώς θα δίνεται πλήρης φορολογι- κή αμνηστία για όσα χρό- νια κάνουν χρήση της πε- ραίωσης (θα μπορεί να επεκταθεί και πέραν της 10ετίας).

Το εκκαθαριστικό ση- μείωμα περαίωσης θα έχουν τη δυνατότητα να συντάσσουν και οι ίδιοι οι φορολογούμενοι. Mέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΓΓΠΣ οι επιτηδευματίες θα έχουν τη δυνατό- τητα να εκτυπώσουν το σχετικό μηχανογραφημέ- νο εκκαθαριστικό σημεί- ωμα το οποίο θα προσκο- μίζουν στην αρμόδια ΔOY.
Ετοιμάζεται μεγάλη διαφημιστική καμπάνια Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται πολύ κοντά στον κ. Παπακωνσταντί- νου δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ότι η πρόταση αυτή συζητείται σοβαρά και εκτός απρόοπτου θα υιοθετηθεί.
Μάλιστα, σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο oποίος είναι αποφασισμένος να στηρίξει το μέτρο με μια μεγάλη καμπάνια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

ΑΠΟ :

Δεν υπάρχουν σχόλια: