Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής στην διεθνή τουριστική έκθεση CMT στη Στουτγάρδη απο14/1-21/1/2010 . Η CMT είναι μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Γερμανίας με 200.000 επισκέπτες.

Παράλληλα οργανώθηκαν ειδικές θεματικές εκθέσεις, ταξίδια-περιηγήσεις με ποδήλατα-πεζοπορία, ταξίδια γκολφ και όμορφες κρουαζιέρες-ταξίδια με πλοίο.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής συμμετείχε στο περίπτερο του ΕΟΤ με δικό της αυτόνομο χώρο και παρουσία. Οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ξενοδοχεία, τα camping και τα μικρά οικογενειακά καταλύματα, για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ιδιαίτερα για περιπατητικές τουριστικές διαδρομές.

Οι καλύτεροι πρεσβευτές του ονόματος της Χαλκιδικής ήταν άτομα τα οποία είχαν ήδη επισκεφτεί το νομό. Πέραν των χιλιάδων επισκεπτών, κατά την 10ήμερη έκθεση ξεχώρισε η παρουσία του Γενικού Πρόξενου κ. Ξενιτέλλη Δημητρίου που κάνει κάθε χρόνο τις διακοπές στην Χαλκιδική και της κ. Μαρία Δημητριάδου δημοσιογράφου από την Γερμανία, που κατάγεται από την Ορμύλια και η οποία στα άρθρα της συχνά αναφέρεται στην Χαλκιδική.
Οι λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού γνώρισαν τον τρόπο πρόσβασης και τις διαδικασίες για την επίσκεψη στο Άγιο Όρος και πολλοί από αυτούς το έχουν επισκεφτεί περισσότερες από μία φορά.
Συμφωνήθηκε να επισκεφτούν την Χαλκιδική γερμανοί δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα έντυπα μέσα της Γερμανίας, για 5 ημέρες φιλοξενούμενοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής, ώστε επιστρέφοντας στην Γερμανία να αναφερθούν στην Χαλκιδική με δημοσιεύματα, στα έντυπα που εργάζονται. Η συγκεκριμένη κίνηση θεωρείται ότι είναι μια από τις καλύτερες διαφημιστικές ενέργειες με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: