Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Τα δύσκολα έπονται...

Δείτε τι έχει συμβεί. Πολύ απλά, το ΠΑΣΟΚ πληρώνει την ανακολουθία των λόγων του. Τις υποσχέσεις –για τις οικονομικές μιλάμε– που ενώ εγνώριζε ότι δεν είχε δυνατότητες να τις φέρει εις πέρας επέμενε.

Πριν από ένα χρόνο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποσχόταν χρήματα στους αγρότες. «Λεφτά υπάρχουν», έλεγε. Τότε όμως ήταν στην αντιπολίτευση και οι υποσχέσεις περίσσευαν. Σήμερα η κυβέρνησή του αντιλαμβάνεται ότι αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ψάχνει να βρει αλλού φταίχτες. Να είστε βέβαιοι ότι οι αγρότες είναι απλώς η αρχή. Επεται δραματική συνέχεια, καθώς ένας-ένας κλάδος αρχίζει να συναισθάνεται ότι τα ψέματα έχουν κι αυτά τα όριά τους. Εφοριακοί και τελωνειακοί μαθαίνουμε ότι οπλίζουν...

Στις 10 Φεβρουαρίου οι δημόσιοι υπάλληλοι, και όχι μόνον, σε όλη τη χώρα κατεβαίνουν στους δρόμους. Και βαστάτε μόνο να μην ανοίξει πραγματικά το ασφαλιστικό... Δηλαδή να μη δημοσιοποιήσει τις απόψεις του ο υπουργός που ακόμη βρίσκεται στη διαβούλευση. Τα μηνύματα που φθάνουν στα συνδικάτα μαυρίζουν καρδιές. Μόλις ο Ελληνας καταλάβει ότι χάνει τα αβγά και τα πασχάλια, πολύ φοβούμαστε ότι θα βρεθούμε κοντά σε κοινωνικές αναταραχές.

Επιτέλους, η κυβέρνηση πρέπει να δει την πραγματικότητα και να πάψει να κυνηγάει δράκους. Να βγει και να μιλήσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό. Τέλος οι φρούδες ελπίδες. Ολοι τώρα πρέπει να αντιληφθούν ότι θα πρέπει να αλλάξουν συνήθειες. Οσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει αυτό ο Ελληνας τόσο το καλύτερο. Ομως θέλει δουλειά και τσαγανό για να αναληφθεί το πολιτικό κόστος, όταν 150.000 υπάλληλοι εκεί που θα έπαιρναν αύξηση, όπως τους είπαν προεκλογικά, θα χάσουν τελικά έναν ολόκληρο μισθό.
e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: