Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής υλοποιεί σε συνεργασία με την ΑΝΕΤΧΑ ΑΕ και τοπικούς εταίρους το έργο LIFE+ “RECYCLING SYMPRAXIS” με τίτλο: «Συμπράξεις Δημοσίων – Ιδιωτικών Φορέων για τη βελτιστοποίηση των σχημάτων περιορισμού, ανάκτησης και ανακύκλωσης αποβλήτων σε προορισμούς μαζικού τουρισμού».

Το έργο αφορά στην υλοποίηση πιλοτικού συστήματος ανακύκλωσης για τέσσερα είδη αποβλήτων (συσκευασίες, οργανικά, ΑΗΗΕ, απόβλητα κατασκευών και κατεδαφίσεων) σε περιοχές της Χαλκιδικής, κατά προτίμηση μέσω κάποιας μορφής σύμπραξης/συνεργασίας δημοσίου - ιδιωτικού τομέα, με τη συμμετοχή επιχειρήσεων του κλάδου του τουρισμού.
Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη συνταχθεί οι μελέτες για τις υπάρχουσες τεχνολογίες/ τεχνικές και για εφαρμοσμένα παραδείγματα καλών πρακτικών ανακύκλωσης, καθώς και η Μελέτη Αποτίμησης της Υφιστάμενης Κατάστασης στη Χαλκιδική όσον αφορά τις παραγόμενες ποσότητες αποβλήτων και τη διαχείρισή τους.
Στο πλαίσιο της Δράσης 4.2 «Διαβούλευση με τοπικούς παράγοντες» του έργου, η ΝΑΧ πρόκειται να πραγματοποιήσει δημόσια συζήτηση «στρογγυλής τράπεζας» προκειμένου να συζητηθούν και να καταγραφούν οι θέσεις όλων των εμπλεκομένων επί του θέματος της ανακύκλωσης.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010 στις 11.00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: