Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση των αγροτών με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Με άδεια χέρια έφυγαν από τη συνάντηση που είχαν με την υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Κ. Μπατζελή οι αγρότες. Όπως όλα δείχνουν η συνάντηση κατέληξε σε αδιέξοδο.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα 14 αγροτικά «μέτωπα» του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Νέων Αγροτών δήλωσαν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση με την υπουργό αφού ούτε χρήματα τους υποσχέθηκε η κ. Μπατζελή ενώ χαρακτήρισαν και ασαφές το χρονοδιάγραμμα που τους παρουσίασε για τα θεσμικά θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Από την πλευρά της η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε δηλώσεις της μετά την ευρεία σύσκεψη που διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει δυνατότητα χορήγησης άμεσων οικονομικών ενισχύσεων στους παραγωγούς.
Πάντως οι αγροτοσυνδικαλιστές τόσο από τα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας όσο και από την Αλαμάνα και το κάστρο της Βοιωτίας υπογράμμισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιήθηκαν στο πρώτο τετ-α-τετ με την κ. Μπατζελή και ξεκαθάρισαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενώ δεν θα συμμετάσχουν στη διημερίδα του κοινωνικού διαλόγου για τον αγροτικό τομέα στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα

Στο μεταξύ την απόφαση να κλείσουν ξανά το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα πήραν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα οι αγρότες των Αδέσμευτων αγροτικών Συλλόγων του νομού.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Νιγρίτας, Στέργιο Λίτο, οι αγρότες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις νέες δηλώσεις της υπουργού Αικατερίνης Μπατζελή που έγιναν μετά την πολύωρη συνάντηση της με τους αγρότες του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου, από δεκατέσσερα μπλόκα αγροτών της χώρας.
Οι αγρότες στον Προμαχώνα, όπως ανέφεραν, θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν θα επιτρέπουν πλέον τη διέλευση ούτε των ΙΧ αυτοκινήτων, ούτε των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα, από και προς των Προμαχώνα. Εξάλλου σύμφωνα με τον κ. Λίτο αύριο στις 8.00 το πρωί οι αγρότες πρόκειται να κλείσουν και την σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία.
Αυτή τη στιγμή κλειστά είναι τα μπλόκα των αγροτών σε :

Ορμένιο

Χρυσούπολη

Εξοχή μέχρι τις 12μμ

Δοϊράνη μέχρι τις 11μμ

Εύζωνοι μέχρι τις 10μμ

Αντίθετα ανοιχτά είναι τα μπλόκα σε :

Νέστο

Τρίγλια

Μάλγαρα

Κρυσταλλοπηγή

Παραλίμνη

Νέα Δημοκρατία

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Στην κραυγή αγωνίας του αγροτικού πληθυσμού της χώρας η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απαντά γενικόλογα και με αοριστίες.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δείχνει να μην έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος των αγροτών και τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Επί των συγκεκριμένων αιτημάτων των παραγωγών καμία ξεκάθαρη απάντηση, καμία συγκεκριμένη απόφαση. Οι ευθύνες της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων ανήκουν στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Καλούμε την ύστατη αυτή στιγμή, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να θυμηθεί τις περσινές υποσχέσεις του στους αγρότες κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεών τους και να δώσει λύση στο αδιέξοδο.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: