Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Με συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκινά κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ

Kινητοποιήσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα αποφάσισε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται είναι οι εξής:

* Πανελλαδικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 23 Ιανουαρίου για τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των αναπληρωτών - ωρομισθίων καθηγητών (κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας κ.ά.).

* Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ μέχρι 29 Ιανουαρίου και Γενική Συνέλευση Προέδρων στις 30 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

* Συμμετοχή στην 24ωρη πανυπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φεβρουαρίου, προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση του κλάδου στην εισοδηματική, τη φορολογική και την ασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης.

* Πρόταση προς τις γενικές συνελεύσεις για 24ωρη απεργία, μαζί με τη ΔΟΕ, το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου (προτεινόμενες ημερομηνίες για τις 5 ή 8 Μαρτίου).

* Εξουσιοδότηση προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ από τον κλάδο για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, εφόσον κατατεθεί νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας σχετικό με εκπαιδευτικά θέματα που βρίσκουν τον κλάδο αντίθετο.

Τις επόμενες μέρες θα σταλεί το αναλυτικό κείμενο - πλαίσιο της εισήγησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ προς τις γενικές συνελεύσεις.

Νέες γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ μετά τις 10 Μαρτίου για εκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα αναπτυχθούν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.

Κινητοποιήσεις δασκάλων

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ οι σύλλογοι-μέλη της θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις στις 19 Φεβρουαρίου, για να ληφθούν αποφάσεις σε εξελίξεις, όπως πάγωμα ή και μείωση μισθών, ασφαλιστικό, υπηρεσιακές μεταβολές, κ.λπ. Στην ολομέλεια των προέδρων, που θα γίνει τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, θα ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία του κλάδου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: