Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Δημοσκόπηση RASS: 61% η Κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο – 41,3% ο Καραμανλής έλεγε προεκλογικά την αλήθεια – 69,7% θέλουν δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό.

rass Gallop

Έλλειψη προκαθορισμένου σχεδίου για την Οικονομία χρεώνει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά τις πρώτες εκατό ημέρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της RASS που έγινε για λογαριασμό του zommnews. Το 61% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δρα “βλέποντας και κάνοντας”, έναντι 36% που πιστεύουν ότι είχε προκαθορισμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Εξαιρετικά υψηλό (43,4%) είναι και το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν ότι δεν υπήρχε σχέδιο.

Παρά την αρνητική εικόνα που υπάρχει στην κοινή γνώμη για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή, ο σημερινός πρωθυπουργός εμφανίζει χαμηλό ποσοστό αξιοπιστίας σε σχέση με τον προκάτοχό του σε ό,τι αφορά αυτά που έλεγαν προεκλογικά για την Οικονομία.

Στο ερώτημα “ποιός από τους δυο πιστεύετε ότι έλεγε την αλήθεια;” το 41,3% των ερωτηθέντων απαντούν ο Κώστας Καραμανλής, το 28,6% ο Γιώργος Παπανδρέου, το 22,7% κανένας και το 5,2% και οι δυο.

Στο ζήτημα του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια των μεταναστών και το δικαίωμά τους του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (69,7%) τάσσεται υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος και μόνο το 27% υπέρ της προώθησής του με νομοθετική ρύθμιση. Δημοψήφισμα, σύμφωνα με την έρευνα, επιθυμεί και το 61,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Η δημοσκόπηση της RASS διεξήχθη στο διάστημα 11 – 13 Ιανουαρίου σε δείγμα 1503 ατόμων σε ολόκληρη τη χώρα. Ακολουθούν οι αναλυτικοί πίνακες.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την δημοσκόπηση

zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: