Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Αντιδράσεις από το διάγγελμα του πρωθυπουργού

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Αντιδράσεις προκάλεσε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, όσον αφορά τις περικοπές σε μισθούς και επιδόματα.
Mε αφορμή τα νέα μέτρα, ο γιατρός του Nοσοκομείου Πολυγύρου,
Δημήτρης Βαρνάβας, μέλος στη Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), εκθέτει τις απόψεις του.

giatroi_-_apergiaΜε το χτεσινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός κήρυξε και επίσημα τον πόλεμο εναντίον των μισθωτών. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για την κατάσταση που δημιούργησαν κυβερνήσεις, σε πολλές εκ των οποίων υπήρξε και ο ίδιος υπουργός. Χωρίς να δώσει εξήγηση για το ποιος ευθύνεται για τα ελλείμματα. Με την ίδια ευκολία που δήλωνε προεκλογικά ότι υπάρχουν τα λεφτά, τέσσερις μήνες αργότερα έριξε απροκάλυπτα όλα τα βάρη στους μισθωτούς. Μάλιστα, για να πετάξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, υποσχέθηκε και μέτρα για τις άφαντες off shore εταιρείες.
Κουβέντα για το μεγάλο κεφάλαιο, και δη το τραπεζικό, που προκάλεσε την κρίση. Η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο, περικόπτοντας άγρια τις αποδοχές των εργαζομένων. Δεν εξαίρεσε ούτε την Υγεία και την Παιδεία, όπως έκανε προσχηματικά μέχρι προχτές.
Οι απώλειες που συνεπάγεται το διάγγελμα Παπανδρέου για τη δημόσια υγεία είναι τεράστιες. Η θηριώδης περικοπή των κονδυλίων για εφημερίες σημαίνει ότι τα νοσοκομεία θα εφημερεύουν μόνον τις τρεις εβδομάδες του μήνα και την τέταρτη θα κρεμούν πινακίδα “ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ”. Ταυτόχρονα οι απώλειες αποδοχών για τους γιατρούς ΕΣΥ θα είναι πολύ σοβαρές.
Σημειωτέον, οι σημερινές αποδοχές των γιατρών προέκυψαν με κλαδική συμφωνία, η οποία δεν έχει συμπληρώσει ακόμη ούτε ένα χρόνο ζωής. Τη συμφωνία αυτήν η κυβέρνηση την καταπατά μονομερώς, πράγμα που σημαίνει ότι εκόντες / άκοντες θα οδηγηθούμε εκ νέου σε εφαρμογή τεσσάρων εφημεριών ανά γιατρό το μήνα, πράγμα που θα οδηγήσει εκ νέου σε εφημεριακό “κραχ”.
Πρώτη απάντηση θα δοθεί από τους νοσοκομειακούς γιατρούς με τη συμμετοχή στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου. Και είναι μόνον η αρχή.

gnomihalkidikis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: