Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Οι μεγάλοι χαμένοι του νέου ασφαλιστικού

Της ΣΙΣΣΥΣ ΣΤΑΥΡΟΠΙΕΡΡΑΚΟΥ

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι σημερινοί σαραντάρηδες τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, οι ένστολοι και οι γυναίκες είναι οι ομάδες των ασφαλισμένων που θίγονται από τις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στο ασφαλιστικό. Ολοι οι παραπάνω θα δουν να αυξάνονται τα όρια ηλικίας που απαιτούνται, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, αφού κεντρικός στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας είναι να κλείσουν οι πόρτες εξόδου πριν από το 65ο έτος ηλικίας.

Και αυτό, παρά τις αντίθετες φωνές που ακούγονται και επιμένουν ότι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δεν θα λύσει το πρόβλημα, αφού μια αύξηση δύο ετών θα δώσει «ανάσα» μόλις 7 μηνών.
«Τα πάντα εξαρτώνται από τους πόρους και ιδίως την αντιμετώπιση της εισφο ροδιαφυγής» επισήμανε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης.

To μεγάλο, όμως, χαστούκι θα το δεχτεί το σύνολο των ασφαλισμένων, εκτός από αυτούς που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, από τη μεγάλη μείωση τόσο της κύριας όσο και της επικουρικής σύνταξης. Οι απώλειες θα είναι τέτοιας έκτασης, που, όπως υποστηρίζουν γνώστες της κοινωνικής ασφάλισης, μόνον όσοι έχουν μόνιμη εργασία με υψηλά εισοδήματα θα έχουν τη δυνατότητα να στραφούν
στην ιδιωτική ή την επαγγελματική ασφάλιση, προκειμένου να «αυγατίσουν» τη σύνταξή τους.

Διαβάστε περισσότερα.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: