Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΖΗΤΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Διεκόπη η πρώτη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι. Η συζήτηση πήρε αναβολή, χωρίς μάλιστα να οριστεί προεδρείο, μετά την ένσταση νομιμότητας της σύνθεσης της επιτροπής, την οποία υπέβαλε η αξιωματική αντιπολίτευση.
Η ΝΔ υποστήριξε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Αργύρης Λαφαζάνης και Δημήτρης Παπουτσής, θα πρέπει να εξαιρεθούν, καθώς είχαν εξετασθεί ως μάρτυρες τον Νοέμβριο του 2009, κατά την προηγούμενη εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι.
Με την αποχή αυτή συμφώνησαν ο Θανάσης Πλεύρης από το ΛΑΟΣ, ο Νίκος Τσούκαλης από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «λευκό» δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλάκος, ο οποίος κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να αντικαταστήσει τα δύο αυτά μέλη, για να μην υπάρχει οποιαδήποτε «σκιά».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπουτσής είπε ότι θέτει τη συμμετοχή του στη διάθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και των μελών της εξεταστικής.
Το ΠΑΣΟΚ θέτει θέμα συνεδρίασης της επιστημονικής επιτροπής, ενώ βουλευτές του κινήματος διερωτώνται εάν θα πρέπει να τεθεί θέμα συμμετοχής του βουλευτή της Ν.Δ Νίκου Δένδια, ο οποίος θα μπορούσε ως πρώην υπουργός Δικαιοσύνης να κληθεί από την επιτροπή να καταθέσει για τους χειρισμούς του στην υπόθεση.

Οι δηλώσεις
"Το ΠΑΣΟΚ έχει 160 βουλευτές. Άρα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να τους αντικαταστήσει, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι όχι μόνο δεν είναι αντισυνταγματικό αλλά και λειτουργικό, αφού οι δύο συνάδελφοι ξέρουν πολλά και θα μας βοηθήσουν στην αλήθεια» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσούκαλης.
«Υπάρχει πρόβλημα δεοντολογίας και οι δύο συνάδελφοι θα πρέπει να εξαιρεθούν» είπε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αθανάσιος Πλεύρης. Το ΚΚΕ ψηφίζει λευκό, δηλαδή ότι θα είναι το ένα και το αυτό, είτε φύγουν είτε μείνουν οι βουλευτές.
«Μόνο την αντικειμενικότητα δεν μπορούν να επικαλεστούν τα δύο μεγάλα κόμματα» διευκρίνισε ο
Αντώνης Σκυλλάκος. «Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε. Όταν καταθέσαμε, δεν ήμασταν βουλευτές. Είμαστε στη διάθεση της επιτροπής» επεσήμανε η «πέτρα του σκανδάλου», ο βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής, ο οποίος ζήτησε με τη σειρά του την εξαίρεση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Δένδια, με το σκεπτικό ότι είχε ψηφίσει στην προηγούμενη επιτροπή.
Ο πρώην υπουργός,
Ευριπίδης Στυλιανίδης, έκανε λόγο για προχειρότητα, σκοπιμότητα ή γκάφα της κυβέρνησης. «Ελπίζουμε να είναι προχειρότητα, γιατί διαφορετικά το ΠΑΣΟΚ είναι έκθετο» σχολίασε ο κύριος Στυλιανίδης.
«Αν συμβούν αυτά που έγιναν εδώ πριν από λίγο ,εγώ θα αποχωρήσω» είπε ο δεύτερος του ΠΑΣΟΚ,
Αργύρης Λαφαζάνης, ο οποίος ζήτησε με τη σειρά του την εξαίρεση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Δένδια, με το σκεπτικό ότι είχε ψηφίσει στην προηγούμενη επιτροπή.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: