Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Ν.Δ. κ. Μιχ. Χαλκίδη ύστερα από την επίσκεψή του στο Νομό Χαλκιδικής

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Ημαθίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, ύστερα από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Νομό Χαλκιδικής και τη συμμετοχή του σε σύσκεψη στο Δήμο Κασσάνδρας, με αντικείμενο τις κατολισθήσεις στην περιοχή της Νέας Φώκαιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενημερώθηκα εκτενώς από το Νομάρχη Χαλκιδικής κ. Αστέριο Ζωγράφο, τους Δημάρχους Κασσάνδρας και Παλλήνης και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για τα πρώτα μέτρα που ελήφθησαν και το σχεδιασμό αποκατάστασης των ζημιών από τη μεγάλη κατολίσθηση, αντίστοιχη των Τεμπών, που συνέβη στις 15 Δεκεμβρίου.
Ζητούμε να κινητοποιηθεί άμεσα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Υπουργείο Υποδομών, καθώς και ο Κεντρικός Κρατικός Μηχανισμός που, είναι, μέχρι στιγμής, οι μεγάλοι απόντες. Είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί η άμεση χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης, τα οποία ξεκίνησαν να υλοποιούνται από τη Νομαρχία Χαλκιδικής και πρέπει άμεσα το Υπουργείο να χρηματοδοτήσει. Πάγωμα ή μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης, θα οδηγήσουν σε αυξημένα ποσοστά ανεργίας και θα επιφέρουν πλήγμα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Ζητούμε από το υπουργείο Δημοσίων Υποδομών να προβεί, ταχύτατα, στην έγκριση όλων των δημοσίων αναπτυξιακών έργων, για τα οποία υπάρχει πλήρης ωριμότητα μελετών από τη Νομαρχία Χαλκιδικής, προκειμένου να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν μέσα στο χρονικό περιθώριο του ΕΣΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: