Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Επανεξελέγη από τη Βουλή ο Κ. Παπούλιας

Σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επανεξελέγη σήμερα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Κ. Παπούλιας .

Ψήφισαν 298 βουλευτές ενώ δύο ήταν απόντες. Υπέρ του κ. Παπούλια ψήφισαν 266 βουλευτές ενώ 32 δήλωσαν παρών.

Μετά την επανεκλογή του κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο τον επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ο οποίος τον συνεχάρη. «Τιμήσατε με τον καλύτερο τρόπο το αξίωμα του Προέδρου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Τα θερμά του συγχαρητήρια για την επανεκλογή του στο ύπατο Πολιτειακό αξίωμα της χώρας μετέφερε στον Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε τον κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επανεκλογή του, για να του ευχηθεί. «Θερμά συγχαρητήρια για την πανηγυρική επανεκλογή σας. Να έχετε καλή δύναμη», τόνισε ο κ. Σαμαράς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τον ευχαρίστησε για τη στήριξη.

Υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και τα μέλη του προεδρείου, και αφού τους ευχαρίστησε, ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε «καλή δύναμη για όλους».

Ο κ. Πετσάλνικος ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για την εντολή που του έδωσε η πλειοψηφία των βουλευτών για δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας είναι ο τρίτος Πρόεδρος από τη μεταπολίτευση, μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον κ. Κ. Στεφανόπουλο , που εκλέγεται για δεύτερη θητεία στο ύπατο αξίωμα.

Ο ηπειρώτης πολιτικός αναμένεται, εκτός απροόπτου, να συγκεντρώσει 266 ψήφους, καθώς την πρόταση του ΠαΣοΚ για την επανεκλογή του στηρίζουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν ότι θα δηλώσουν στην ψηφοφορία «παρών». Η ορκωμοσία του κ. Παπούλια θα γίνει σε πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής στις 12 Μαρτίου.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: