Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

BOMBA MEΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ ΠΗΡΕ 200.000 ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

META TON TΣΟΥΚΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ, Ο ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 200.000 ΕΥΡΩ!

Image and video hosting by TinyPicΟ γνωστός δημοσιογράφος Κ. Τέλλογλου τόνισε ότι είναι πλέον στοιχειοθετημένη από όλες τις πλευρές η δωροδοκία του πρώην υπουργού και στενού φίλου του Κώστα Σημίτη, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη(υπήρξε από τα πρώτα μέλη της ομάδας των λοχαγών που στήριξε τον Κώστα Σημίτη να ηγεθεί της αρχηγίας),ο οποίος πήρε από τη γερμανική εταιρεία 200.000 μάρκα το 1998, μέσω λογαριασμών συγγενικών του προσώπων. Όπως παραδεδεγμένη είναι η εισπραξη 1εκατ. ευρώ από τον Θόδωρο Τσουκάτο υπέρ του ταμείου του ΠΑΣΟΚ το 2000.

Ο κ.Τέλλογλου κατέθεσε στην επιτροπή το δικόγραφο του γερμανού δικηγόρου του Μιχάλη Χριστοφοράκου,Στέφαν Κουρσάβε, στο οποίο δίδονται, κατά κάποιο τρόπο, σήματα προειδοποίησης ότι επίκειται η σύλληψή του, γεγονός που τον οδήγησε στη φυγή του στη Γερμανία.

Κατά τον δημοσιογράφο, η αποκάλυψη του λογαριασμού του Τάσου Μαντέλη προέκυψε τυχαία και εξέφρασε την αμφιβολία του, αν μπορούν να αποκαλυφθούν άλλα ονόματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δόθηκαν για μίζες συνολικά 145 εκατ. μάρκα και έχουν αποκαλυφθεί μόνον τα 200.000 του Τάσου Μαντέλη και το 1εκατ. μάρκα του Θόδωρου Τσουκάτου».

Όπως είπε ο μάρτυρας μιλώντας στην εξεταστική, μεγάλες πληρωμές στα δύο μεγάλα κόμματα δόθηκαν στην προεκλογική περίοδο του 2000, οπότε ξοδεύτηκαν πενταπλάσια ποσά από την κρατική ενίσχυση που δικαιούντο.

Τελευταία βεβαιωμένη εκροή χρημάτων (750.000 ευρώ) ήταν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2004 που συνέπιπτε χρονικά με την πληρωμή 31 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών αγώνων C 4I.

Δεν απέκλεισε, πάντως, ο μάρτυρας οι χρηματοδοτήσεις από τότε να άλλαξαν τρόπο διάθεση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Τζαβάρα, κατά τον μάρτυρα εικάζεται - σε σχέση και με τις καταθέσεις του «διαχειριστή των μαύρων ταμείων της Siemens Ράινχαρτ Σίκατσεκ - ότι δόθηκαν, κατά το 2002, 10 εκατ. ευρώ σε τέσσερις φορείς (υπουργεία Αμύνης,Πολιτισμού, Δημόσιας Τάξης και Αθήνα 2004) κατά την εποχή σύνταξης των προδιαγραφών του συστήματος ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σκίστε τα λαμόγια!Ξεπλύντε το κομμα!Δρόμο όλοι τους!
Πασοκος!