Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Παρατείνεται το αδιέξοδο με τους ελεγκτές

Εξήγγειλαν 24ωρη απεργία στις 31 Ιουλίου

 Εικοσιτετράωρη απεργία εξήγγειλαν για το Σάββατο 31 Ιουλίου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. 

Θα προηγηθεί γενική πανελλαδική συνέλευση του κλάδου, καθώς αυτός ήταν ο λόγος που το Μονομελές Πρωτοδικείο κήρυξε την προηγούμενη απεργία ως παράνομη.

Παράλληλα οι ελεγκτές προτίθενται να καταθέσουν μήνυση κατά του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ο οποίος ανακάλεσε τις καλοκαιρινές τους άδειες προκειμένου να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις στις πτήσεις.


Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, φαίνεται......

να απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης, λέγοντας ότι θα αναζητηθούν άλλα μέτρα. Ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε καθαρά οικονομικά τα αιτήματα των ελεγκτών και τους κάλεσε να αναλογιστούν το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Από την πλευρά του ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Βλάμης άφησε να εννοηθεί ότι εάν δεν καλυφθούν τα κενά, θα υπάρξουν νέα μέτρα.


Στο μεταξύ, ξεπέρασαν τη Δευτέρα τις 110 οι πτήσεις στις οποίες παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις από 5 έως και 60 λεπτά.


Μόνον 180 χειριστές στην ΥΠΑ


Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί για διαβούλευση σχέδιο νόμου για την αναδιογάνωση της ΥΠΑ το οποίο θα προβλέπει τη δυνατότητα αξιοποίησης των 34 περιφερεακών αεροδρομίων από ιδιώτες με συμβάσεις παραχώρησης. Για το λόγο αυτό τα υπουργεία μεταφορών και Οικονομικών προχωρούν σε πρόσληψη συμβούλου.


Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι μόνο 180 χειριστές και μηχανικοί της παλιάς Ολυμπιακής και 255 διοικητικοί υπάλληλοι θα μεταταχθούν στην ΥΠΑ, από τους συνολικά 742. Οι υπόλοιποι θα μεταταχθούν στο υπουργείο Άμυνας είτε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

skai.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: