Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Βενζίνη-τέλος στα περισσότερα πρατήρια της χώρας!

- Στέρεψε το 70% των πρατηρίων σε Μακεδονία-Θράκη
- Εξαντλήθηκε σε Χαλκιδική, Κοζάνη, Κιλκίς και Σέρρες
- Σε Κρήτη-Πάτρα εξαντλήθηκε η βενζίνη στο 95% των πρατηρίων
- Δραματική κατάσταση σε Θεσσαλία και νησιά

Χωρίς βενζίνη έχει μείνει πλέον πάνω από το 60%-70% των πρατηρίων καυσίμων στη Μακεδονία και τη Θράκη, εξαιτίας της απεργίας διαρκείας, που πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, αντιδρώντας στην απελευθέρωση της αγοράς.

Πάντως, από το πρωί οι ουρές έξω από τα βενζινάδικα της Β.Ελλάδας είναι μικρότερες, καθώς όπως φαίνεται, οι περισσότεροι οδηγοί, φρόντισαν να γεμίσουν έγκαιρα τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους.


Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους νομούς
Χαλκιδικής, Κοζάνης, Κιλκίς και Σερρών, που τα αποθέματα βενζίνης έχουν εξαντληθεί.......

  Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα πρατήρια δεν έχουν ούτε πετρέλαιο κίνησης.
Η απεργία στα καύσιμα επηρεάζει αρνητικά και τον τουρισμό. Στη Χαλκιδική τα τηλεφωνικά κέντρα των ξενοδοχείων ''σπάνε'' από τηλεφωνήματα ταξιδιωτών που ζητούν πληροφορίες, ενώ ήδη έχουμε και τις πρώτες ακυρώσεις.
 «Στη Χαλκιδική, που είναι ίσως ο πιο δημοφιλής χερσαίος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα, τα πρατήρια έχουν ήδη στεγνώσει από βενζίνη, ενώ υπάρχουν λίγα, τα οποία διατηρούν αποθέματα μόνο πετρελαίου κίνησης. Αν μέχρι την Πέμπτη-Παρασκευή δεν αποκατασταθεί η τροφοδοσία της αγοράς με βενζίνη, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τις αναχωρήσεις και αφίξεις τουριστών από τις βαλκανικές χώρες.

Ήδη δεχόμαστε βροχή τηλεφωνημάτων από πελάτες μας από την Αττική, την Ήπειρο ή τα Βαλκάνια, που έχουν κάνει κράτηση για 31/7 ή 1/8 και ρωτούν μήπως πρέπει να την ακυρώσουν. Αν η κατάσταση συνεχιστεί, την άλλη εβδομάδα δεν θα έχουμε ούτε τρόφιμα στα ξενοδοχεία», εξηγεί ο  πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: