Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Δικαίωση για ακόμη 60 συμβασιούχους

Εγινε δεκτή η προσωρινή διαταγή που ζήτησαν και το δικαστήριο δέχτηκε να συνεχίσουν να εργάζονται παρότι οι συμβάσεις τους έληξαν χθες και την 1η Σεπτεμβρίου.
Οι 60 υπάλληλοι είχαν ετήσιες συμβάσεις και εργάζονται σε ιδρύματα, όπως ο Αγιος Στυλιανός, το Δημοτικό Ωδείο, το Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας, αλλά και σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Θεσσαλονίκης. Στην προσφυγή που κατέθεσαν με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων στρέφονται εναντίον του δήμου, επειδή δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, μετά την απαγόρευση που ισχύει από τις αρχές του χρόνου με τον σχετικό νόμο.
Στην προσφυγή τους εξηγούν πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των....... υπηρεσιών στις οποίες εργάζονται, επισημαίνοντας πως οι περισσότεροι βρίσκονται στις ίδιες θέσεις τα τελευταία χρόνια, αφού οι συμβάσεις τους διαρκώς ανανεώνονταν με τον ίδιο τρόπο. Μάλιστα ακόμη και οι νομικοί σύμβουλοι των υπηρεσιών εναντίον των οποίων στρέφονται υπογράμμισαν ότι η εργασία τους θεωρείται απαραίτητη για την ουσιαστική λειτουργία των ιδρυμάτων.
Η θετική προσωρινή διαταγή για τους 60 συμβασιούχους είναι η τρίτη κατά σειρά που γίνεται δεκτή από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, καθώς έχουν απορριφτεί πολλές άλλες. Οι συμβασιούχοι θεωρούν κομβική την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το θέμα, που συνεδριάζει στις 23 του μήνα, και είναι ενδεικτικό ότι οι περισσότερες προσφυγές που είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν τις πρώτες ημέρες του μήνα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αναβάλλονται.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: