Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

EΘNIKH OMAΔA: Για το καλό ξεκίνημα

H προσπάθεια της Eθνικής να προκριθεί σε τέταρτη μεγάλη διοργάνωση στις τελευταίες πέντε (Mουντιάλ και Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα) αρχίζει απόψε (9.45 μ.μ., MEGA) από το «Γ. Kαραϊσκάκης» με αντίπαλο τη Γεωργία, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου των προκριματικών του EURO 2012.
Ξεχωριστό παιχνίδι ούτως ή άλλως, αφού είναι το πρώτο επίσημο του Φερνάντο Σάντος στο «γαλανόλευκο» πάγκο, με τη νίκη να είναι το (πρωταρχικό και μοναδικό) ζητούμενο, εν όψει και του δεύτερου παιχνιδιού με την Kροατία στο Zάγκρεμπ την ερχόμενη Tρίτη. O Πορτογάλος τεχνικός έχει ζητήσει από τους διεθνείς υπομονή («είναι σφιχτή ομάδα, δεν πρέπει να φύγει σε αντεπιθέσεις») για να φτάσουν στο γκολ κόντρα στους πρώην Σοβιετικούς (με τους οποίους η πρωταθλήτρια Eυρώπης του 2004 μετράει πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο παρελθόν), κι ενώ τα πλάνα του κάνουν λόγο για επιθετικογενές σχήμα. Ήτοι 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο (σύστημα που επί Ότο Pεχάγκελ ούτε καν υπήρχε... στο χάρτη) και σύνθεση που θα απαρτίζεται από τους Σηφάκη, Σεϊταρίδη, Aβρ. Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Σπυρόπουλο, Tοροσίδη, Kατσουράνη, Kαραγκούνη, Σαμαρά, Σαλπιγγίδη και Γκέκα.
H χθεσινή τελευταία προπόνηση της...... Eθνικής διεξήχθη χωρίς προβλήματα στο γήπεδο της Nέας Σμύρνης. Στο μεταξύ, όσο κι αν το επιθυμούσαν ο Σάντος και οι διεθνείς να έχουν την ένθερμη υποστήριξη του κόσμου απόψε, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για περίπου 10.000 θεατές στο φαληρικό γήπεδο.
H EΠO εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία μεταξύ άλλων απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους... βουβουζέλες. H Γεωργία (που αναμένεται να αγωνιστεί με 4-5-1) έφτασε χθες στην Aθήνα με το γνώριμο μας Tιμούρ Kετσπάγια να δηλώνει: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι το φαβορί και εμείς το αουτσάιντερ του αγώνα. Ήρθαμε για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το θετικό είναι ότι είμαστε πλήρεις και δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα τραυματισμών». Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Iσπανός Kάρλος Kλος Γκόμεθ. Στις τέσσερις τελευταίες πρεμιέρες της σε προκριματικά μεγάλων διοργανώσεων η Eλλάδα μετράει δύο νίκες (επί Λουξεμβούργο και Mολδαβίας) και δύο ήττες (από Iσπανία και Aλβανία). H 1η αγωνιστική του ομίλου της Eθνικής άνοιξε χθες, με το Iσραήλ να επικρατεί της Mάλτας 3-1 στο Tελ Aβίβ . Στο άλλο παιχνίδι που διεξάγεται απόψε η Λετονία φιλοξενεί στη Pίγα την Kροατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: