Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ανταποδίδει τα πυρά ο Σαμαράς στον Παπανδρέου

Ανταποδίδει τα πυρά ο Σαμαράς

Στην αντεπίθεση έσπευσε να περάσει ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου στη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του λεκανοπεδίου Αττικής ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε αδιανόητα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, επικρίνοντας τη Νέα Δημοκρατία για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας. 

 Σημείωσε εκ νέου ότι τα spreads από τις 130 μονάδες που ήταν όταν παρέδωσε η ΝΔ τη διακυβέρνηση ανέβηκαν στις 1.000 επί ΠΑΣΟΚ.
«Γιατί μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας πως....... κάποιος έπρεπε να πει στον Γιώργο Παπανδρέου πως ο λόγος που βρίσκονται σήμερα τα spreads σε αυτά τα επίπεδα είναι ότι αμφισβητείται η οικονομική πολιτική που ακολουθεί αλλά και η δυνατότητα ανάκαμψης.

Όσον αφορά τη δέσμευση του πρωθυπουργού πως θα προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, απάντησε πως δεν έχει αντίρρηση, ζήτησε όμως η έρευνα να ξεκινήσει από το 1981. «Δεν θα βάλουμε χρονικό συρματόπλεγμα. Δεν ιδρύθηκε η Ελλάδα το 2004, ούτε τελείωσε το 2009. Υπήρχε και πριν και μετά Ελλάδα», τόνισε ο κ. Σαμαράς,

Κατηγόρησε, τέλος, το ΠΑΣΟΚ πως δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς εξεταστικές επιτροπές, καθώς, όπως είπε, χρειάζεται ένα μόνιμο αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στις αιχμές που άφησε ο πρωθυπουργός για την ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να «αναζητήσει τα μαγικά στα οποία αναφέρθηκε, στην κωμικοτραγική αστοχία των δικών του προβλέψεων». 

 ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: