Κινητοποιήσεις μέσα στον Νοέμβριο προγραμματίζουν οι δάσκαλοι διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς του κλάδου, αλλά και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα της Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης (σχολεία χωρίς χρήματα, αποσπάσεις κ.ά.) που τέθηκαν, αλλά χωρίς να πάρουν απάντηση, χθες, στη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Το ταμείον είναι μείον τόσο για τους δασκάλους όσο και για τα ίδια τα σχολεία.
Η επίσημη αναγνώριση της «μισθολογικής αδικίας που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί» δεν κρίνεται επαρκής για τη λύση του προβλήματος, το οποίο έχει, άλλωστε, χαρακτηριστεί από τους δασκάλους «αιτία πολέμου». Ούτε η διαβεβαίωση της..... υπουργού ότι «θα γίνει σωστή αναδιάρθρωση των υπαρχόντων χρημάτων προκειμένου να αρθούν οι αδικίες», καθησύχασε το προεδρείο της ΔΟΕ που συνεδριάζει αύριο Τετάρτη ώστε να ετοιμάσει πρόγραμμα δράσης για τον Νοέμβριο, ενώ αμέσως μετά θα συναντηθεί με την ΟΛΜΕ για να συντονιστούν οι κλάδοι.
Οι επιχορηγήσεις στις σχολικές επιτροπές, ώστε να καλυφθούν τα τεράστια και επείγοντα έξοδα των σχολείων, έχουν δρομολογηθεί απάντησε η κ. Διαμαντοπούλου στο αίτημα για την άμεση καταβολή των σχετικών κονδυλίων που χρειάζονται τα σχολεία ώστε να λειτουργήσουν στοιχειωδώς.
Παρά το γεγονός ότι είχε δώσει τις ίδιες διαβεβαιώσεις τον προηγούμενο μήνα και διαψεύστηκε, η υπουργός επιμένει ότι «έχει δοθεί στους Δήμους η β' δόση της επιχορήγησης (30 εκατ. ευρώ) και είναι προς εκκαθάριση η γ' δόση (40 εκατ. ευρώ)».
Οσο για τα υπόλοιπα προβλήματα που ετέθησαν, η ΔΟΕ πήρε υποσχέσεις. Για τους απλήρωτους αναπληρωτές των 800 ολοήμερων σχολείων, ο γ.γ. του υπουργείου, Κώστας Κουλαϊδής, δήλωσε ότι «γίνεται προσπάθεια να πληρωθούν όλοι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και η πληρωμή θα γίνεται κάθε μήνα». Εδωσε δε κι εκείνος διαβεβαιώσεις πως «η πληρωμή θα γίνεται κάθε μήνα και οι αμοιβή θα είναι ίδια με τους υπόλοιπους αναπληρωτές». Προς επίρρωσιν οι διαβεβαιώσεις της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου, πως οι «αναπληρωτές που προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ έχουν τα ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και ίδια μοριοδότηση και προσμέτρηση προϋπηρεσίας με τους υπόλοιπους αναπληρωτές».
«Οι δάσκαλοι όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε περικοπές ούτε ενός ευρώ αλλά προσδοκούμε σε αυξήσεις μέσα από ένα πραγματικό ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο», δηλώνει στην «Ε» ο πρόεδρος Δημήτρης Μπράτης, προειδοποιώντας πως «σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε κινητοποιήσεις».
Οπως τόνισε, «δεν είναι δυνατόν στον δημόσιο τομέα οι δάσκαλοι να αμείβονται με 1.000 καθαρά το μήνα και άλλοι κλάδοι να εισπράττουν ως επιδόματα μόνο, ποσά της τάξης των 1.500 έως 1.800 ευρώ». *
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου