Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ξεκινούν σήμερα οι επετειακές εκδηλώσεις για την κήρυξη της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική που οργανώνουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Πολυγύρου. Επίκεντρο του εορτασμού ο Πολύγυρος με τη συμμετοχή όλων των Δήμων του Νομού και του Δήμου Εμμανουήλ Παππά Σερρών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011
ΩΡΑ 12.30
Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων της πόλης από μαθητές σχολείων του Πολυγύρου.
Ώρα 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου μουσική εκδήλωση «Εις την Ελευθερία». Συμμετέχουν: Παιδική χορωδία Πολυγύρου, Μικτή χορωδία...... Πολυγύρου, Χορωδία ΚΑΠΗ Πολυγύρου, μουσικοί Ωδείου Πολυγύρου. Οργάνωση: Ν.Π.Δ.Δ. Δ. Πολυγύρου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΪΟΥ 2010.
Γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων κτιρίων, καταστημάτων και οικιών.
Φωταγώγηση δημοσίων κτιρίων της Πρωτεύουσας.
Εκδήλωση Μνήμης στο εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου σε ανάμνηση της μύησης των αδελφών Παπαγεωργάκη στη Φιλική Εταιρεία. Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Θεία Λειτουργία - Επιμνημόσυνη Δέηση, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, αγώνα δρόμου πεζών και ποδηλάτων (αφετηρία 10.00 π.μ. Ηρώο Πολυγύρου, τερματισμός Άγ. Δημήτριος), θεατρικό δρώμενο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυγύρου, εμφάνιση χορευτικών τμημάτων του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου, χορωδία ΚΑΠΗ Πολυγύρου. Η εκδήλωση οργανώνεται από την Επιτροπή του Αγίου Δημητρίου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2011
ΩΡΑ 7.00
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πολύγυρο.
ΩΡΑ 10:30
Επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Δήμο Ταυλαρίδη, Εκπαιδευτικό.
ΩΡΑ 11.15
Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων.
Παρέλαση.
Τον Πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο κ. Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου, Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας.
Την Βουλή ο κ. Αργύρης Λαφαζάνης, Βουλευτής Χαλκιδικής και την Περιφέρεια Κ.Μ. ο κ. Διονύσης Ψωμιάδης, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης.
ΩΡΑ 20.00
Θεατρική παράσταση «Ξύπνα Ραγιά» από τους μαθητές στης ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου. – Παραδοσιακοί χοροί Χαλκιδικής από την χορευτική ομάδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: