Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΑΠΟΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Mετά την αποπομπή του Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκιδικής Γιώργου Σαντή, η οποία είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας σε συνέντευξη Τύπου, ήρθαν και τα μαντάτα για την συγχώνευση του ίδιου του Νοσοκομείου.
     Στον κύκλο του Ιπποκρατείου θα ενταχθεί το Νοσοκομείο Χαλκιδικής μαζί με τα νοσοκομεία Άγιος Παύλος, το Β’ ΙΚΑ και το Δερματικών και Αφροδισίων Παθήσεων. Το σχέδιο συγχώνευσης των νοσοκομείων της Β. Ελλάδας παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη από τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας του..... Πανεπιστημίου Αθηνών, Λυκούργο Λιαρόπουλο, ωστόσο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

   Ο προέδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις:
    «Ο χάρτης αυτός έχει σκοπό να κλείσει το 40% των νοσοκομείων της χώρας και συνολικά να εξαφανίσει από προσώπου γης 10.000 νοσηλευτικά κρεβάτια.  Αυτό το επιτάσσει η τρόικα και η κυβέρνηση το τηρεί ως ευαγγέλιο. Προκειμένου να βρουν  ένα επιστημονικό ένδυμα, κοινώς «φερετζέ», έχουν αρχίσει να εκπονούν χάρτες υγείας και να λένε διάφορα επιστημονικά πράγματα που δεν κατανοεί ο κόσμος.
   Για το νοσοκομείο Χαλκιδικής, όποιος μπει στη σχετική ιστοσελίδα θα σκάσει στα γέλια. Διότι εμφανίζει το νοσοκομείο Χαλκιδικής να έχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ όλος ο κόσμος ξέρει ότι δεν έχει,. Εμφανίζει το νοσοκομείο ότι θα γίνει Κέντρο Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων τη στιγμή που το νοσοκομείο δεν διαθέτει νευρολόγο. Τουναντίον, ξεχνάει να πει ο κ.Λιαρόπουλος –και όχι βέβαια τυχαία- ότι στο νοσοκομείο Χαλκιδικής η γυναικολογική κλινική είναι στα πρόθυρα να κλείσει. Στο νοσοκομείο Χαλκιδικής η παιδιατρική κλινική είναι στα πρόθυρα να κλείσει
».   

   Να σημειωθεί ότι ο διάλογος για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την επόμενη ημέρα και στις 2 Ιουνίου θα γίνει πραγματικότητα η συγχώνευση των νοσοκομείων.

Της Μαρίας Παπαδημητρίου
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: