Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής  Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου να μην υπάρξουν φέτος εισακτέοι στο ΤΕΙ Τεχνολογίας, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργητών με έδρα τα Νέα Μουδανιά.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:......
«Αξιότιμη κ. Υπουργέ,
 Πληροφορήθηκα πριν από λίγες μέρες ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας δεν θα υπάρξουν φέτος εισακτέοι στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Τεχνολογίας, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργητών με έδρα τα Ν. Μουδανιά, μια απόφαση που αποσυνδέει ξεκάθαρα τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι την ανάγκη συμμαζέματος των δημοσίων δαπανών σε κάθε τομέα που έχει σχέση με την κρατική λειτουργία. Οι πολίτες έχουν επιδείξει πρωτοφανή ανοχή στα οικονομικά κυβερνητικά μέτρα του τελευταίου χρόνου παρά το ότι είναι σκληρά και αμφιλεγόμενα ως προς την αποτελεσματικότητά τους.
Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποδεχθεί προκλητικές μεθοδεύσεις εναντίον ουδενός, όπως συμβαίνει με το ΤΕΙ στα Ν. Μουδανιά. Δεν είναι δυνατόν να διακόπτεται η εισαγωγή φοιτητών ώστε να καταστεί μη λειτουργικό και στη συνέχεια να εφαρμοστεί επ’ αυτού η παρ. 4 του άρθρου 17 του ν. 3794/2009 –δηλαδή ουσιαστικά να οδηγηθούμε σε πλήρη κατάργησή του.
Πολύ περισσότερο που αφορά μια ειδικότητα με εξαιρετική δυναμική σε όλους τους τομείς παραγωγής, καθώς ο κλάδος είναι ένας από τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς μοχλούς για τη χώρα και ειδικότερα για τον περιοχή των Ν. Μουδανιών, όπου η ανάπτυξη του κλάδου είναι κρίσιμη για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για το εξαγωγικό εμπόριο αλιευμάτων, για τον τομέα τουρισμού και εστίασης, για την αλιεία και την ιχθυοκαλλιέργεια.
Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που η κυβέρνηση στο πλαίσιο του ειδικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες εξαίρει τη σημασία ανάπτυξης του κλάδου, να προβαίνει σε κατάργηση των μοναδικών τμημάτων Υδατοκαλλιεργειών με μια λογιστική αντίληψη μνημονιακού προσανατολισμού.
Κι όλα αυτά χωρίς να έχει ζητηθεί η άποψη ούτε του Συλλόγου Φοιτητών, ούτε της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Νέας Προποντίδας.    
Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να ανακαλέσετε την απόφαση σχετικά με την εισαγωγή σπουδαστών στο Τμήμα ΤΑΥ του ΤΕΙ Ν. Μουδανιών για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Η Περιφέρεια δεν αντέχει άλλη κοροϊδία. Η κοινωνία δεν ανέχεται άλλους ερασιτεχνισμούς και υπονομεύσεις που την καταδικάζουν σε μαρασμό.
Με τιμή
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Παναγιώτης Ψωμιάδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: