Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Δεν άφησαν τους Σπαρτιάτες να καταθέσουν στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη (ΦΩΤΟ)

Περπάτησαν 250 χιλιόμετρα και λίγα μέτρα πριν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, δεν τους επιτράπηκε η διέλευση μπροστά από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα της αστυνομίας...

Ο λόγος για τους "Αγανακτισμένους Σπαρτιάτες" οι οποίοι λίγο μετά τις 8 το βράδυ έτυχαν θερμότατης υποδοχής από τους "Αγανακτισμένους" του Συντάγματος - όχι όμως και της αστυνομίας.......




Άκαρπες απέβησαν οι διαπραγματεύσεις με τους άντρες της αστυνομίας, οι οποίοι επικαλέστηκαν εντολές και δεν τους επέτρεψαν, τελικά, να καταθέσουν στεφάνι και κλαδιά ελιάς στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπως ήταν και ο στόχος τους.


Η αστυνομία τους διαμήνυσε ότι θα επιτρεπόταν μόνο σε 5μελή επιτροπή να περάσει πίσω από τα κιγκλιδώματα, και όχι και στους τριάντα (δηλαδή στον συνολικό αριθμό των Σπαρτιατών). Εκείνοι δεν το δέχτηκαν και αποχώρησαν.  




"Προδότες προδότες" φώναξε το πλήθος, την ώρα που η απογοητευμένη και κατάκοπη ομάδα αποσύρθηκε για λίγο κοντά στο συντριβάνι, αναζητώντας λίγες στιγμές ξεκούρασης.


Θερμή υποδοχή


Πανηγυρική ήταν για μια ακόμη μέρα η ατμόσφαιρα στην πλατεία Συντάγματος - αν και την Τετάρτη οι ειρηνικοί διαδηλωτές είχαν έναν λόγο παραπάνω: συγκινημένοι, οι "Αγανακτισμένοι" περίμεναν να ενώσουν τις φωνές τους με τους συμπολίτες τους που ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής από το Άγαλμα του Λεωνίδα, στη Σπάρτη.




Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, θερμή υποδοχή επιφύλασσαν οι «Αθηναίοι Αγανακτισμένοι» στην ομάδα που έφτασε στην Αθήνα με τα πόδια...




"This is Sparta!" φώναζαν ρυθμικά χτυπώντας τα τύμπανα, ενώ τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και τους φόρεσαν στεφάνια ελιάς.


«Ελλάς Ελλάς ή ταν ή επί τας» φώναζαν την ώρα που, για την ομάδα των Σπαρτιατών, η πορεία έφτανε στο τέλος της, μπροστά από στην πλατεία Συντάγματος, χειροκροτούμενη από το πλήθος. Ο Εθνικός Ύμνος που ακούστηκε λίγο αργότερα, συγκίνησε ακόμη περισσότερο.




Η μόνη έκκληση που έκαναν, ήταν προς τον συγκεντρωμένο κόσμο: τους ζήτησαν να τους αφήσουν να περάσουν, ώστε να φτάσουν στο πάνω μέρος της πλατείας - κι όσο πιο κοντά γίνεται στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.


Ο κόσμος άνοιξε δρόμο κι οι Σπαρτιάτες κατάφεραν, τελικά, να φτάσουν στο τέρμα της διαδρομής τους - λίγα μέτρα πριν το τέρμα, για την ακρίβεια...


Το βράδυ οι 30 πεζοπόροι  έμειναν σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ σήμερα θα επιστρέψουν στη Σπάρτη με ΚΤΕΛ.




Και "Αγανακτισμένοι Ένστολοι" σήμερα το απόγευμα

Στο μεταξύ, τις φωνές τους με τους «αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος θέλουν να ενώσουν σήμερα   το απόγευμα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών.


Οι Ομοσπονδίες των τριών σωμάτων καλούν σε ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, την Πέμπτη, στις 18.00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη με σκοπό να μεταβούν στη συνέχεια στο Σύνταγμα και να ενωθούν με τους άλλους «Αγανακτισμένους».


«Κύμα χιλιάδων αγανακτισμένων εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών από κάθε γωνιά της χώρας θα κατακλύσει την πλατεία Κολοκοτρώνη», προειδοποιούν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις Ομοσπονδίες.

 real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: