Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Εξοχικό με αυθαιρεσίες για την «πράσινη» Τίνα

Αδυναμία στις πολεοδομικές αυθαιρεσίες φαίνεται πως έχουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αποκαλύπτεται πως εκτός απ’ τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και η Τίνα Μπιρμπίλη φέρεται να κατέχει αυθαίρετο εξοχικό με άδεια λυόμενου σε εκτός σχεδίου περιοχή στον Κάλαμο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται εμπειρογνώμονες και πολιτικούς μηχανικούς, το εξοχικό βρίθει πολεοδομικών παραβάσεων, καθώς η άδεια δεν έχει σχέση με την εικόνα του σπιτιού.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το εξοχικό στον...... Κάλαμο αγοράστηκε το 1993 από την κα Μπιρμπίλη και έχει κατασκευαστεί το 1972 σε εκτός σχεδίου οικόπεδο το οποίο είναι μικρότερο από τα τέσσερα στρέμματα που εξασφαλίζουν αρτιότητα.
Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έκανε το κόλπο παλιών δεκαετιών εξασφαλίζοντας άδεια λυόμενης κατασκευής και χτίζοντας στη συνέχεια το σπίτι.
Δεν είναι γνωστό ποιες από τις κατασκευές προϋπήρχαν και ποιες χτίστηκαν αφού η κα Μπιρμπίλη αγόρασε το οικόπεδο, ωστόσο ως πρώην υπουργός Περιβάλλοντος θα έπρεπε να γνωρίζει.Ωστόσο, ενώ στο σχέδιο του σπιτιού στη άδεια του ’72 φαίνεται ένα λυόμενο ακίνητο 50 τ.μ, όπως διαπιστώνει κανείς, η σημερινή όψη του σπιτιού δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχει δηλωθεί πριν περίπου 40 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο φάκελος της πολεοδομίας, δεν έχει εμπλουτιστεί, ως όφειλε έκτοτε.
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» ο πολιτικός μηχανικός κ. Παύλος Παυλιάδης  πραγματοποίησε αυτοψία με την άδεια στο χέρι, διαπιστώνοντας παράνομη υπερύψωση του κτίσματος κατά 20 εκατοστά, αλλαγές στις όψεις που δεν συμβαδίζουν με την άδεια, αυθαίρετη κατασκευή κλειστής πέργκολας που σκεπάζει σημαντικό μέρος της βεράντας (για τη δήλωση της οποίας απαιτείται άδεια μικρής κλίμακας απ’ τη Πολεοδομία) και ύπαρξη υπογείου με παράθυρα που έχουν διπλασιάσει το συνολικό εμβαδόν του σπιτιού και φυσικά δεν έχει δηλωθεί.
Φαίνεται πως ο «αγώνας» της πρώην υπουργού κατά των αυθαιρέτων, την είχε απορροφήσει σε τέτοιο βαθμό,  ώστε δεν είχε χρόνο να ρυθμίσει την δίκη της αυθαιρεσία.


.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: