Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

«Fast track» στα μέτρα

Μέσα σε 100 ημέρες ο Λουκάς Παπαδήμος θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των μέτρων, τα οποία είχαν ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκαν. «Το έργο που πρέπει να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι δυσανάλογα μεγάλο με την χρονική θητεία της. Γι’ αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως και χωρίς χρονοτριβή» ανέφερε ο......
Λουκάς Παπαδήμος.

Άμεση υλοποίηση των μέτρων

• Το νέο βαθμολόγιο – μισθολόγιο
• Η εργασιακή εφεδρεία
• Ιδιωτικοποιήσεις
• Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις
• Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων
• Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη
• Αξιολόγηση φορέων και προσωπικού του δημόσιου τομέα


Οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, είναι:

• Προώθηση των διαδικασιών για την έγκαιρη εκταμίευση της 6ης δόσης που πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου και επιβεβαίωση των δεσμεύσεων που επέτρεψαν την λήψη της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου από τις Βρυξέλλες.

• Ολοκλήρωση των συζητήσεων με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα με βάση την 5η αναθεώρηση του προγράμματος που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, αλλά και η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, η οποία θα πρέπει να κυρωθεί πριν από το τέλος του 2011. Κατάθεση του προϋπολογισμού του 2012. Άμεση δημοσίευση της δημόσιας διεθνούς αναγγελίας για το PSI.

• Να διασφαλιστεί με τη συμμετοχή του EFSF η ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος κατά την περίοδο εφαρμογής του νέου PSI. Κύρωση της σύμβασης που ρυθμίζει εγγυήσεις του δημοσίου προς τις τράπεζες.

«Διακυβεύεται το μέλλον της χώρας στο ευρώ»

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Λουκάς Παπαδήμος αναφέρθηκε στον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας να μείνει εκτός ευρωζώνης.

«Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας και εγώ προσωπικά αναλαμβάνουμε την ευθύνη αυτή τη κρίσιμη στιγμή, γιατί διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη» είπε ο Λουκάς Παπαδήμος και σημείωσε ότι οι προϋποθέσεις για να κερδίσουμε τη μάχη είναι η αλήθεια και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

«Η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης διευκολύνεται, δεν δυσχεραίνεται από τη συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Το ενιαίο νόμισμα προάγει την διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η παραμονή στο ευρώ είναι η μοναδική επιλογή. Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν τα οφέλη που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη».  

Περιορισμένος ο χρόνος της κυβέρνησης, χωρίς να αναφέρει ημερομηνία

Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι «για όσο διάστημα είμαι πρωθυπουργός θα ενεργώ με βάση το εθνικό συμφέρον».

Στην ομιλία του ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν ιδιαίτερα ενωτικός. «Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε», επανέλαβε πολλές φορές ο νέος πρωθυπουργός και σημείωσε, επίσης, αρκετές φορές ότι έχει «πλήρη συνείδηση της τιμής που μου έγινε αλλά και της ευθύνης που επωμίζομαι. Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.


Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθησή του ότι η θητεία της κυβέρνησής του δεν θα είναι μια παρένθεση, αλλά σε αυτό το διάστημα θα επιτευχθεί μια δημοσιονομική ισορροπία και θα μπουν οι βάσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

«Η χώρα μπορεί να σωθεί. Από εμάς εξαρτάται. Κανένας δεν θέλει να ηττηθεί η χώρα και να φύγει από το ευρώ», σημείωσε ο Λουκάς Παπαδήμος στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή, χειροκροτούμενος και από τους τρεις αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση κκ. Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη, αλλά και από την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά την ομιλία του, οι αρχηγοί των κομμάτων και οι βουλευτές σχημάτισαν ουρά για να τον συγχαρούν.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: