Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Αβουλία, καθυστερήσεις και παλινωδίες οδηγούν το ΠΑΣΟΚ

Δεν έχει περάσει ούτε ένα μήνας από τότε που προειδοποιούσαμε πως η μετεκλογική ευφορία και η σχεδόν απόλυτη αποδοχή που τύγχανε η κυβέρνηση από τους πολίτες θα εξατμισθούν και την θέση τους θα καταλάβουν η απογοήτευση αρχικά, η αποδοκιμασία στην συνέχεια και η αντιπολιτευτική οργή πολύ σύντομα. (Προς το ΠΑΣΟΚ: Κορνιζώσετε την δημοσκόπηση της Public Issue)

Λυπόμαστε που επαληθευθήκαμε τόσο γρήγορα.

Η κυβέρνηση διακατεχόμενη από τις καλύτερες των προθέσεων δεν κατάφερε να αποφύγει αρχικά ....

την γκρίνια και απογοήτευση όχι μόνο των πολιτών αλλά και των στελεχών της. Κι αυτό γιατί, ενώ παρήλθαν τα 2/3 των 100 πρώτων ημερών, επέδειξε ατολμία και καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων που θα έδειχναν τουλάχιστον την κατεύθυνση που είχε σκοπό να ακολουθήσει.

Έτσι είναι αναμενόμενο να έχουν εμφανισθεί τα πρώτα κρούσματα ενδοκυβερνητικών αψιμαχιών (βλέπε Πάγκαλος - Παπουτσής κατά οικονομικού επιτελείου για το πάγωμα στις αυξήσεις μισθών πάνω από 2000 ευρώ), παλινωδίες στον χειρισμό του ζητήματος του λιμανιού, έντονη κριτική για την μεγάλη καθυστέρηση στην στελέχωση των κεντρικών και περιφεριακών κυβερνητικών θέσεων (Γραμματείς, Διοικητές, Περιφερειάρχες...) που τροφοδοτούν αναίτια συγκρούσεις αντιλήψεων απουσία πολιτικής αντίθεσης (βαθέος και ρηχού ΠΑΣΟΚ) και κατηγορίες για κατάληψη όλων των καίριων αξιωμάτων από τους ανθρώπους του Προέδρου.

Δεν είναι άμοιρο ευθυνών το ότι δεν έχει συζητηθεί ακόμη ούτε ένα σχέδιο νόμου από την Βουλή που να ανοίγει νέες αντιλήψεις διακυβέρνησης από μια κυβέρνηση που εμφορείται από σοσιαλιστική(;) ή έστω φιλολαϊκή αντίληψη.

Δεν είναι τυχαία η μεταβολή άποψης για το όριο αξίας της ακίνητης περιουσίας πάνω από το οποίο θα επιβληθεί έκτακτη ( ή και μόνιμη ετήσια) εισφορά. Παλινωδίες παρατηρήθηκαν κι εδώ. Αρχικά το όριο ήταν 600.000 μετά έγινε 400.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να στοιχηθούν έμποροι, μεσίτες, εργολάβοι και μεγαλοιδιοκτήτες απέναντι στην αβουλία και αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης.

Δεν αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις για να κυβερνήσεις σωστά (οι καλύτερες των προθέσεων πολύ συχνά οδηγούν στην κόλαση) αλλά χρειάζεται και τόλμη.

Τολμήστε κύριοι. Και μην αργείτε άλλο. Εφαρμόστε αυτά που λέγατε προεκλογικά. Εντάξει, γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι χαλεποί. Δείξτε όμως με έργα από ποια μεριά είστε. Και με βήμα γοργό.

ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ

citypress-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: