Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Ν.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΥ ΛΑΒΑΛ

Ελληνική αντιπροσωπεία απεσταλμένη της Νομαρχίας Χαλκιδικής παραβρέθηκε στο Λαβάλ από 26 Νοεμβρίου έως και 1 Δεκεμβρίου για την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαβάλ και του Νομού Χαλκιδικής . Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο αντινομάρχης κ. Ιωάννης Γιώργου.

ΓΡ.ΤΥΠΟΥ

Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης άτομα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα ο κ. Πασαλής Γιώργος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, ο κ. Μανόλης Γιαννάκας, εκπρόσωπος Γραφείου Τύπου και η κ. Ραμανδάνη Δέσποινα, Ειδική Σύμβουλος Νομάρχη. Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Λαβάλ-Ελλάς κ.Claude Apchain (Κλωντ Απψέν), ο οποίος και επιμελήθηκε την άψογη οργάνωση και φιλοξενία.
Κατά τη διάρκεια της εκεί παρουσίας της η ελληνική αποστολή συσκέφθηκε σε αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου με την αντιδήμαρχο του δήμου κ. Francoise Marchand σχετικά με θέματα της χάρτας συνεργασίας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Κατάρτισης της περιοχής, στο οποίο εκδηλώθηκε αμοιβαίο ενδιαφέρον για ανταλλαγή σπουδαστών τόσο σε οικοδομικά επαγγέλματα όσο και σε επαγγέλματα που αφορούν τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο μουσείο του Λακτοπόλ, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να δει από κοντά παλαιότερους τρόπους παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων. Το ίδιο βράδυ παρατέθηκε γεύμα σε αίθουσα του κάστρου της πόλης, όπου γιορτάστηκαν παράλληλα τα δέκα χρόνια του συλλόγου Λαβάλ-Ελλάς. Η υποδοχή της ελληνικής αποστολής ήταν ιδιαίτερα θερμή με ελληνικές σημαίες και παραδοσιακή ελληνική μουσική.
Το Σάββατο ο Δήμαρχος του Λαβάλ Guillaume Garot(Γκιγιόμ Γκαρό) καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου υποδέχθηκαν στο δημαρχείο της πόλης την ελληνική αποστολή. Αφού αντάλλαξαν απόψεις για την Αυτοδιοίκηση, υπέγραψαν τη χάρτα συνεργασίας μεταξύ των δυο Αυτοδιοικήσεων και χάρισαν συμβολικά δώρα. Είναι άλλωστε γνωστοί οι δεσμοί φιλίας μεταξύ των δυο περιοχών που ολοένα και δυναμώνουν αυτά τα δώδεκα χρόνια γνωριμίας.
Το βράδυ οι Έλληνες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα πυροτεχνημάτων που σήμαινε την έναρξη των εορτών των Χριστουγέννων.
Η ελληνική αποστολή πλημμυρισμένη από ευχάριστα συναισθήματα επέστρεψε στη Χαλκιδική έχοντας κατά νου ότι πλέον έχει και ένα ‘δεύτερο σπίτι’ στην Ευρώπη με το οποίο τη συνδέουν δυνατοί δεσμοί συνεργασίας και φιλίας.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: