Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ


Άλλοι 150 κάδοι κομποστοποίησης διανεμήθηκαν σήμερα από το Δήμο Πολυγύρου σε τουριστικές μονάδες και ιδιώτες στο πλαίσιο υλοποίησης του σχετικού προγράμματος. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύκλου σεμιναρίων, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην πρωτεύουσα του νομού, δεκάδες ιδιοκτήτες και διαχειριστές ξενοδοχείων, κάμπινγκ και...
τουριστικών καταλυμάτων ενημερώθηκαν για τα οφέλη της κομποστοποίησης, τη διαδικασία και το σωστό τρόπο χρήσης των κάδων. Παράλληλα υπέβαλαν τα ερωτήματά τους για τον τρόπο παραγωγής του κομπόστ. Η ομάδα επιστημονικών συνεργατών του ΑΠΘ εξήγησε στους συμμετέχοντες ποια είναι τα κατάλληλα για κομποστοποίηση υλικά και ποια όχι ενώ έλυσε τις απορίες του κοινού γύρω από πρακτικά ζητήματα για την παραγωγή κομπόστ (λιπάσματος).
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε ότι ο Δήμος Πολυγύρου πρωταγωνιστεί σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Επισήμανε ότι μετά το πρόγραμμα κομποστοποίησης, η απήχηση του οποίου είναι αξιοσημείωτη, ο Δήμος θα εφαρμόσει μέσα στον επόμενο μήνα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης με στόχο τόσο την ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων όσο και την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες του μεγάλου Δήμου Πολυγύρου. Προς την κατεύθυνση αυτή άλλωστε έχει δρομολογήσει και προχωρά στην υλοποίηση παρεμβάσεων μεγάλης κλίμακας, όπως ο Βιολογικός Σταθμού Καθαρισμού Πολυγύρου, που δημοπρατείται στις 11 Ιουνίου 2013.

Ο Δήμος Πολυγύρου συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις από δημότες που ενδιαφέρονται να τοποθετήσουν στον κήπο ή την αυλή τους κάδους κομποστοποίησης.
Κάτοικοι του Δήμου Πολυγύρου μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση (υπάρχει στο δικτυακό τόπο του Δήμου Πολυγύρου http://www.polygyros.gr/ και αποστέλλοντάς την στο e-mail: recycle@poligiros.gr ή στο ισόγειο του Δημαρχείου Πολυγύρου (γραφείο 15) εργάσιμες ώρες και ημέρες.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 2371021420

Από το Γραφείο Τύπου

του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: