Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Κόψτε τις συντάξεις! Νέα συνταγή-σοκ από τις Βρυξέλλες προς την κυβέρνηση !

Περικοπές στις ήδη χαμηλές συντάξεις, κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, περαιτέρω ευελιξία στην αγορά εργασίας και μέτρα «εδώ και τώρα» για το Ασφαλιστικό περιλαμβάνει η συνταγή-σοκ των Βρυξελλών προς την κυβέρνηση.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!
Πρόκειται για συστάσεις που μετέφερε χθες προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η μεικτή αντιπροσωπεία των Κοινοτικών και στελεχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που βρίσκεται στην Αθήνα και περνά από κόσκινο το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Οι συστάσεις έρχονται αμέσως μετά τις υποδείξεις των Βρυξελλών για μείωση των μισθών στο Δημόσιο, οι οποίες εμπεριέχονται σε επιστολή της Κομισιόν προς την κυβέρνηση, την οποία αποκάλυψαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ».

Το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει να επιβάλει, από το 2011, αύξηση της εισφοράς στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ΟΓΑ μαζί με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και των δαπανών υγείας.
Στη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. και της ΕΚΤ με τον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο και τον υφυπουργό κ. Γ. Κουτρουμάνη, τέθηκε- από τους ξένους εκπροσώπους- το θέμα της άμεσης και δραστικής αντιμετώπισης του Ασφαλιστικού στην Ελλάδα με μείωση των δαπανών για συντάξεις, καθώς και κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
Εκπρόσωπος της Ε.Ε., μάλιστα, κατά τη συνάντηση με την ηγεσία του υπ. Εργασίας, υποστήριξε ότι σήμερα οι συνταξιούχοι στις περισσότερες χώρες ζουν με 720 ευρώ!

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: