Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Καταδικάστηκαν οι τρεις διαδηλώτριες

Σε φυλάκιση μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν xθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνταν για τα επεισόδια στο δάσος των Σκουριών στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας των μεταλλείων Χρυσού στις 12 Μαΐου. Σε ένδειξη συμπαράστασης, κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το δικαστήριο. 
Στις δύο από τις γυναίκες, ηλικίας 25 και 40 ετών, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 7 μηνών, ενώ η...  τρίτη κατηγορούμενη, 39 ετών καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών και 10 ημερών.
 
Κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, το δικαστήριο έκρινε ένοχες τις τρεις γυναίκες, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απείθειας, της εξύβρισης, της απρόσκοπτης απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου και της πρόκλησης ελαφρών σωματικών βλαβών.
 
Το δικαστήριο αναγνώρισε και στις τρεις διαδηλώτριες το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
 
Την ενοχή των τριών γυναικών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε ζητήσει η εισαγγελέας της έδρας Μαγδαληνή Γαλάταλη.
 
Στις απολογίες τους, οι γυναίκες αρνήθηκαν τις πράξεις που τους καταλογίζονται, κάνοντας λόγο για προσχηματικές κατηγορίες.
 
Σύμφωνα με τη δικογραφία, συμμετείχαν σε διαμαρτυρία κατά της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές και  ήρθαν αντιμέτωπες με δυνάμεις της αστυνομίας όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν αστυνομικά οχήματα που κινούνταν στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: