Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Αντίθετη η ΝΔ στο νομοσχέδιο για τους μετανάστες.

Την αντίθεση της ΝΔ στη νομοθετική πρόθεση της κυβέρνησης για νομιμοποίηση και παροχή πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες εξέφρασε ο πρόεδρός της Α. Σαμαράς, με δήλωσή του, αλλά και με το υπόμνημα που έστειλε στον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση. Ο πρόεδρος της ΝΔ στη δήλωσή του υπενθυμίζει ότι είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών χωρίς τις προϋποθέσεις που θέτουν άλλα Ευρωπαϊκά κράτη.
Παράλληλα διευκρινίζει ότι στο υπόμνημά του γίνονται συγκρίσεις με τις πιο «αυστηρές» ρυθμίσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, σε αντίθεση με το «χαλαρό κατώφλι», όπως λέει, της Ελλάδας. «Είναι ένα νομοσχέδιο που διευκολύνει την είσοδο μεταναστών παράνομα, ώστε να κάνουν παιδιά στην Ελλάδα, στη συνέχεια να παίρνουν τα παιδιά τους αυτόματα ιθαγένεια και να νομιμοποιούνται έτσι αναγκαστικά και οι γονείς τους» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ανακοίνωσε επίσης ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, υπερψηφίζοντας μόνο το δικαίωμα ψήφου των ομογενών, και ότι δεσμεύεται από τώρα ότι θα καταργήσει το νομοσχέδιο όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεσμεύθηκε ακόμη να ενισχύσει τον εθνικό χαρακτήρα της Παιδείας με στόχο την ενσωμάτωση όλων στην «ημετέρα παιδεία», όπως ανέφερε, αλλά και να να νομοθετήσει προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και απόκτηση ιθαγένειας, αυστηρά καθορισμένες.
«Σεβόμαστε, βέβαια, τα παιδιά των νομίμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Αυτά θα παίρνουν με αίτησή τους ιθαγένεια, όταν ενηλικιώνονται κι εφʼ όσον έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Προϋπόθεση που πιστοποιεί τη συμμετοχή τους στην ελληνική παιδεία» τόνισε, επικαλούμενος και τη νομοθεσία άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
«Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία. Δεν θέλουμε να την κάνουμε περίκλειστο φρούριο. Αλλά, και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ξέφραγο αμπέλι» καταλήγει στη δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: